Tuesday, 27 October, 2020
Home >>> Cydia >>> FlagPaint Cydia tweak – Promijenite boju notifikacijskih banera
flagpaint

FlagPaint Cydia tweak – Promijenite boju notifikacijskih banera

Rijetko koji dio iOSa ne možemo modifikovati pomoću nekog od tweakova koji su dostupni u cydiai. Bile te modifikacije male ili velike nekome uvijek pomognu na neki način i dosta ih spada u razloge zbog kojih tisuće ljudi jailbreakaju svoje iUređaje. Od nedavno je na Cydai dostupan čak i tweak koji vam dozvoljava da mijenjate boju notifikacijskih banera i to na jedan sasvim nov način, upoznajte FlagPaint.

FlagPaint funkcionira tako što bijelu boju pozadine notifikacijskog banera mijenja u boju ikone aplikacije koja vam je poslala tu notifikaciju. Na primjer, dobijete li baner od Facebook aplikacije, taj baner će biti plav umjesto bijel kao svaki do sada. Iz Settings aplikacije možete vršiti razne prilagodbe, možete uključiti opciju da baner bude poluprovidan, animaciju pomoću koje baner polako “blijedi” ili ukloniti ikonu aplikacije iz banera.

Ove dodatne opcije sigurno nisu bile očekivane ali su više nego dobro došle. Moram priznati da je sama ideja iza ovog tweaka odlična te još jednom pokazuje kako inovacija ne nedostaje na cydiai.

Sam tweak nije uzokovao nikakve nestabilnosti uređaja za vrijeme našeg testiranja a to je, sigurno, najvažniji plus. FlagPaint možete preuzeti sa BigBoss repozitorija po cijeni od 0.99$.

  • Cheka

    Pozdra.
    Neki dan mi se ispraznila baterija i ja sam je bio stavio da se puni , pisalo je na ekranu ono malo crveno i grom ispod nje. I ostavio sam je tako da se puni 2-3 sata, otisao na kavu i to. Dosao kuci da uzmem iPhone kad on vruć, i nazad maska vruca i touch je isto vruc bio, i krenuo sam da ga upalim i nece nista. Otisao do PC-a spojio ga, iTunes ga ne prepoznaje, krenuo ga ubaciti u DFU mode, al nista se nije desilo, pokusavao sam vise puta al džaba :S
    Jel imao neko slican problem ili nesto, da li mi može neko pomoc ?

    • Mislim da je najbolje da ga resetiras HOME + Unlock. Ako to ne pomogne onda na servis.