Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Flash Lock Cydia tweak pali blic na kameri direktno sa lock zaslona
flash-lock-main

Flash Lock Cydia tweak pali blic na kameri direktno sa lock zaslona

Ako ste često imali situaciju da budete zatečeni u potpunom mraku sa iPhoneom u ruci, onda je ovo tweak za vas. Filippo Biga, isti develeoper koji nam je donio Camera Lock je također objavio Flash Lock.

Flash Lock vam dozvoljava da upalite blic na iPhone kameri direktno sa lock screena i radi na istom principu kao i Camera Lock.

Kada instalirate tweak imat ćete malu flash ikonicu odmah pored unlock slidera, koja, odmah nakon što kliknete na nju, pali blic na iPhoneu te vam omogućuje lakše kretanje od recimo sobe do kupaonice u 3 sata ujutro.

Znam da je App store već pun aplikacija koje pale blic na kameri kako bi ju mogli koristiti kao bateriju, međutim nijedna od tih to ne omogućuje direktno sa lock screena. Zato je ovaj tweak puno bolji i brži od bilo kakvog Appa.


Tweak vam daje par opcija. Možete odlučiti da li želite “flash” dugme uvijek vidljivo ili samo kada dvaput kliknete na Home dugme; da li želite da se blic automatski ugasi kada otključate telefon i da li želite da uklonite riječi na slide baru.

Tweak je besplatan i možete ga naći na Fillippovom repu http://filippobiga.me/repo/ a ja vjerujem da će uskoro biti i na jednom od glavnih Cydia repozitorija. Ako ne znate kako dodati repo u Cydia-u možete pogleadati tutorial ovdje.

Ako vam se sviđa ono što čitate, Omizio.com možete pratiti i na FacebookuTwitteru ili putem RSS-a.