Friday, 22 October, 2021
Home >>> Cydia >>> Flash tweak – Svjetlo bljeskalice na Lock Screenu po potrebi
Flash-1024x770

Flash tweak – Svjetlo bljeskalice na Lock Screenu po potrebi

Dosta tweakova koji se u zadnje vrijeme pojave na Cydia dućanu djeluju kao reciklirane verzije nečeg što smo već vidjeli. Ipak, tu i tamo se pojavi nova ideja koja sa sobom nosi duh invetivnosti iz ranih dana jailbreaka. Takav je novi tweak Flash koji na vaš Lock Screen stavlja ikonu za paljenje bljeskalice samo onda kad vam je potrebna.

Ideja iza ovog tweaka je da pomoću u iPhone ugrađenog senzora koji mjeri količinu osvjetljenja određuje da li se nalazite u mračnoj prostoriji. Ako je odgovor potvrdan na Lock Screenu ćete dobiti novu ikonu za paljenje bljeskalice kako bi bolje vidjeli. Po instalaciji tweak odmah počinje sa radom i nema dodatnih mogućnosti prilagođavanja. S obzirom da se kači na senzor koji i onako radi svo vrijeme ne vjerujemo da bi Flash tweak mogao dodatno trošiti vašu bateriju. Iako je nekad teško tražiti previše od besplatnog tweaka voljeli bi da smo vidjeli odjeljak u Settings aplikaciji gdje bi mogli podesiti nivoe za mjerenje osvjetljenja jer se nekad čini da je ikona tu i kad ne treba biti. Ali to je samo cijepanje dlaka.

Autori David Goldman i Andrew Abosh ovaj tweak su besplatno ponudili na BigBoss repozitoriju pa ga možete bez problema preuzeti i oprobati. Javite nam kako vam se dopada. Ne zaboravite lajkati naše Facebook i Twitter stranice kako bi bili u toku sa svim novostima.