Friday, 20 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Folder Enhancer Cydia tweak – Dodajte više funkcionalnosti folderima
folderenhancer

Folder Enhancer Cydia tweak – Dodajte više funkcionalnosti folderima

Kada smo pričali o pokretanju serijala “The Greatest Hits Of Cydia” nismo se mogli načuditi kako nikad nismo stigli recenzirati neke od najboljih tweakova uopšte. Krenuli smo da tu nepravdu ispravimo a danas je na redu Folder Enhancer.

Foldere za sve naše aplikacije na Home Screenu Apple nam je poklonio zajedno sa iOSom 4 i dok smo im na tome zahvalni nije teško zaključiti kako tim folderima ne bi škodilo još funkcionalnosti. Broj aplikacija koje mogu stati u folder je ograničen a ako ste ikada pokušali folder “gurnuti” u folder shvatili ste da to nije moguće. Folder Enhancer može u mnogome popraviti vaše iskustvo sa folderima u iOSu. Kao prvo, ovaj tweak će vizualno promijeniti koncept foldera. Umjesto da folder prilikom otavaranja “polovi” zaslon, animacija koju donosi ovaj tweak više je slična pop-up prozorima. Folder se izlista dosta preglednije i preko cijelog zaslona a subjektivno je samo otvaranje brže. Sa ovim tweakom nema više restirkcije od 12 aplikacija u folderu, sada ih možete staviti koliko god želite, a ako vam je to želja, možete sve aplikacije na vašem iUređaju spakovati u jedan folder. To bi bila fora. Ako u folderu imate hrpu aplikacija do drugih dolazite svajpanjem po zaslonu (kao što to inače činite na Home Screenu).

U foldere možete stavljati i same foldere i tako uštediti dosta prostora. Sjećate se Iconoclasm tweaka koji sam predstavio prije par dana? Eh, ovi tweakovi su kompatibilni jedan sa drugim tako da ih možete bez bojazni koristiti u isto vrijeme. Ostalo je još da vam saopštim cijenu za Folder Enhancer a ona, u trenutku pisanja, iznosi 2,49$. Možda nije malo ali funkcionalnost koju nudi poželjet će te da ste imali već godinama. Evo i jedan video da steknete bolji dojam.