Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> FolderEnhancer tweak sada radi na iOS 7
FolderEnhancer-iOS-7-02-1024x764

FolderEnhancer tweak sada radi na iOS 7

Prije iOSa 4 folderi su nam bili nepoznanica. Kada smo ih konačno dobili bili su ograničeni te je u njih mogla stati samo jedna stranica aplikacija. Da bi to zaobišli služili smo se tweakovima kao što je FolderEnhancer. OK, iOS 7 sada dozvoljava smještanje više stranica aplikacija u foldere ali to ne znači da je FolderEnhancer postao beskoristan.

Nova inačica sada podržava iOS 7 i dolazi sa raznim opcijama za njihovo prilagođavanje. U odjeljku Settings aplikacije koji se odnosi na ovaj tweak nalaze se tri stavke (svaka sa nekoliko opcija): efekti, zatvaranje svih foldera i raspored ikona. Kad je riječ o efektima, ponuđene opcije su gašenje animacije otvaranja i zatvaranja foldera, kao i zumiranje pozadine prilikom otvaranja foldera.

FolderEnhancer-iOS-7-1

Dalje se mogu odrediti opcije zatvaranja svih foldera po pokretanju aplikacije ili pritiskom Home gumba. Možda i najzanimljivija opcija je raspored ikona. Normalno iOS 7 raspoređuje ikone po redovima i kolonama u folderu po principu 3×3 a FolderEnhancer vam daje mogućnost da to promijenite na 4×4, odnoso 5×5 ako imate iPad.

Resized-FolderEnhancer-iOS-7-icon-layout

Osobno, ovaj tweak nije nešto što bi naročito trebalo. Animacije u folderima su mi dobrodošle, 3×3 raspored mi djeluje prirodnije i preglednije od 4×4 a na činjenicu da folderi ostaju otvoreni nakon pokretanja aplikacije sam se davno navikao. Nekome ove značajke možda i trebaju pa će biti spremni platiti 0.99$ koliko developer traži za ovaj tweak dostupan na BigBoss repozitoriju. Sve je stvar ukusa…

Što vi kažete?

 

Image credits: iDownloadBlog