Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> FolderLock: Zaključajte foldere, postavke, spotlight i multitasking
folderlock

FolderLock: Zaključajte foldere, postavke, spotlight i multitasking

FolderLock je Cydia Tweak za koji vam treba Jailbreak-an iUređaj i koji daje bolju sigurnost unutar iOSa.

Otkako se Apple smirio sa svojim sedmičnim iOS updateima te otkako se svi iUređaji (osim iPad-a 2) mogu jailbreakati, tako su i Cydia developeri odlučili da objave svoje najnovije tweakove i hackove. U zadnjih mjesec dana izašlo je sigurno bar desetak novih unikatnih tweakova koje prije nismo imali. Već smo pisali o RecognizeMe i Stampr tweakovima koji su potpuno novi na iOS sceni a danas vam predstavljamo i FolderLock tweak koji će vam pomoći pri iPhone sigurnosti.

FolderLock dozvoljava da zaključate foldere, postavke spotlight i multitasking na iUređaju te da ih zaštitite lozinkom. Tweak je prilično jednostavan. Ne dodaje nikakvu ikonu na springboard već dodaje par novih opcija u postavkama.  Kako što vidite iz slike, osim foldera, možete zaključati i nekoliko drugih funkcija.

Vrijedno je napomenuti da i nakon zaključavanja, Spotlight search jos uvijek radi, međutim kada kliknete na rezultate, morate ubaciti lozinku prije nego ih možete vidjeti u potpunosti. Nažalost, ovo nije potpuno sigurno ali vam bar daje neki nivo zaštite.

FolderLock možete naći u Cydia-i, u BigBoss Repo-u i tweak košta 1.59$. Ako ste jedan od onih kojima je sigurnost iPhonea prioritet, također pogledajte slične aplikacije kao što su iProtect i Locktopus.

Ispod možete pogledati video koji prikazuje FolderLock u više detalja.

Što vi mislite o ovom tweaku? Što vi koristite? Ima li što bolje out there?

Ako vam se sviđa ono što čitate, Omizio.com možete pratiti i na Facebooku, Twitteru ili putem RSS-a.