Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Forecast tweak prikazuje vremensku prognozu na Lock Screenu
forecast

Forecast tweak prikazuje vremensku prognozu na Lock Screenu

Koliko često pregledate aplikaciju vremenske prognoze na svom iPhoneu? Ako se poput mene često konsultujete sa ovom korisnom aplikacijom, naročito prije izlaska vani, onda bi vas mogao zanimati nedavno updateovani Forecast tweak na Cydiai.

Forecast “slide to unlock” tekst na Lock Screenu mijenja sa omanjim widgetom smještenim u donjem lijevom uglu. Osim što vam prikazuje trenutno temperaturu, obavještava vas i o tome da li je vani vedro ili oblačno te vam prikazuje minimalne i maksimalne temperature za taj dan. Ali to je tek početak. Svajpnete li lijevo na zaslonu dobit ćete detaljniji prikaz vremenskih (ne)prilika bez potrebe za otključavanjem svog uređaja.

forecast_1

Zgodan detalj je i to što ovaj tweak, bazirano na trenutnim vremenskim prilikama, može po vašoj želji stvoriti animirane pozadine za Home Screen i Lock Screen. Ovo je prilično zanimljiva dosjetka te ako ste ljubitelj dinamičnih pozadina, snijeg ili kiša na vašem zaslonu mogu djelovati zabavno (ali ne zaboravite i na njihov uticaj na bateriju).

Kao nedostatak trebamo naglasiti nekompatibilnost sa drugim Lock Screen tweakovima kao što je JellyLock. Ako ste zainteresovani, Forecast možete po cijeni od 0.99$ (besplatan upgrade ako ste ga kupili ranije) preuzeti sa ModMyi repozitorija.

Kako vam se dopada do sada?

 

  • Andrej Lea

    Kako da promjenim Fahrenheit u Celsius ? Molim pomoć