Friday, 20 May, 2022
Home >>> Cydia >>> FullForce for Phone Cydia tweak – Rastegnite starije aplikacije na zaslon iPhonea 5
iphone5apps2

FullForce for Phone Cydia tweak – Rastegnite starije aplikacije na zaslon iPhonea 5

Već i ptice na grani znaju kako je iPhone 5 donio najveću promjenu u pogledu zaslona još od kako je 2007. predstavljen prvobitni iPhone. Zaslon od 4″ sada ima omjer (blizu) 16:9 umjesto 4:3 kojeg su imali stariji uređaji (sa Retinom ili bez nje). Problem će nastati onda kada se sretnete sa nekom starijom aplikacijom koju developer još nije prilagodio novim uređajima. Ona će se prikazati na sredini zaslona a iznad i ispod će se prikazati dvije crne trake, sjajno, zar ne? Ukoliko vas to živcira, a uspjeli ste iskoristiti evasiOn da jailbreakate svoju “peticu,” onda znajte da Ryan Petrich ima rješenje na Cydiai za vas – FullForce for Phone tweak.

Ovaj tweak svoj život je počeo još onda kada je predstavljen prvi iPad kojem je pomagao da preko cijelog zaslona prikazuje aplikacije koje su namijenjene njegovoj “sitnijoj” braći iPhoneu i iPod touchu. Logično je da se Petrich nedavno odlučio predstaviti inačicu koja sličan problem adresira na iPhoneu 5 i iPod touchu 5G. Nakon instalacije tweaka zaputit ćete se u Settings aplikaciju te odabrati odjeljak namijenjen podešavanju FullForce for Phone.

fullforce1

Tu ćete naći listu svih aplikacije koje su instalirane na vašem uređaju a koje ne podržavaju uvećani zaslon vašeg novog mezimca. Ovo je praktično iz razloga što tweak koristi zasebne liste kako bi utvrdio koje aplikacije još nisu unaprijeđene te na taj način lista nije zatrpana apsolutno svim aplikacijama sa vašeg uređaja.

Način prikazivanja nekompatibilne aplikacije možete odabrati odmah u postavkama ali je lijepo znati da je tweak zamišljen prilično inteligentno te kada pokušate da jednu takvu aplikaciju pokrenete sa Home Screena na vašem uređaju dobit ćete “pop up” koji će vas upitati da li aplikaciju želite “rastegnuti” preko cijelog zaslona. Iako većina značajnijih aplikacija sada već podržava izdužene zaslone (uključujući i Speed test app prikazan na screen shotovima), možda još koristite neke starije aplikacije koje developeri ne razvijaju dalje ili još nisu dobile pomenutu nadogradnju.

fullforce4

FullForce for Phone će vas tada spasiti po cijeni od 2.99$ i radit će značajno bolje od besplatne alternative po imenu Screen Extender na koju su se mnogi korisnici poprilično žalili. Smetaju li vam crne trake na zaslonu kod prikazivanja starijih aplikacija? Svoja viđenja pišite nam u komentarima.

 • swabo

  radi al ne bas sa svim aplikacijama.

 • kokolo

  Stari iPhonei su imali 3:2, a ne 4:3.
  4:3 ima iPad.
  Apple vrati nam 3:2 odnosno 15:10 format!!

 • kokolo

  Stari iPhonei su imali 3:2, a ne 4:3.
  4:3 ima iPad.
  Apple vrati nam 3:2 odnosno 15:10 format na iPhone!!