Sunday, 29 October, 2017
Home >>> Cydia >>> FXOSLock Cydia tweak – Lock Screen alternativa čudnog imena
FXOSLock

FXOSLock Cydia tweak – Lock Screen alternativa čudnog imena

Novi iOS 7 bit će predstavljen na WWDCu za nekih desetak dana. Očekuje se pregršt novina ali ne računajte na to da će se promijeniti i način na koji otključavamo naše iUređaje. Realno, za tim nema ni potrebe ali ako ste raspoloženi za neku vizuelnu promjenu na Cydiau je stigao još jedan tweak koji nudi “slide to unlock” alternativu – FXOSLock.

Naziv tweaka je, u najmanju ruku, čudan a kolege sa drugih blogova (baš kao ni ja) nemaju blage veze što bi trebao da predstavlja. Nakon instalacije na Lock Screenu će vas, umjesto dobrog, starog slidera, dočekati centralno smješten virtuelni gumb. Kliznete li ga prema lijevo pokrenut će te aplikaciju kamere, a zaslon će te otključati u kontra smjeru.

FXOSLock2

Pomalo razočaravajuća je činjenica da tweak ne nudi nikakve dodatne mogućnosti podešavanja te se ravna po staroj opasci da dobijete upravo ono što vidite. Iako je izgled više nego zadovoljavajući, nadam se da će developer dodati dodatne funkcije kroz neku buduću nadogradnju jer ovako teško opravdava (ipak minimalnu) cijenu od 0.99$. Ako ste zainteresirani, preuzeti ga možete sa BigBoss repoa. Koji vam je najdraži Lock Screen tweak? Možda neki od ovih: