Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Genesis tweak – Besplatna iOS 9 alternativa za Springtomize
genesis-feat

Genesis tweak – Besplatna iOS 9 alternativa za Springtomize

Nebitno da li ste u svijetu jailbreakanja proveli mnogo ili malo vremena vjerovatno ste čuli za Springtomize tweak. Riječ je o jednom od najpopularnijih rješenja na Cydiai koje korisnicima nudi da zađu duboko u iOS i prilagode ga onako kako oni žele. Springtomize je nedavno ažuriran za rad sa iOS 9 ali jasno je da nisu baš svi spremni platiti za neki tweak. Iz tog razloga danas vam predstavljamo Genesis, alternativni tweak koji je napravio Anthony Orias i koji je dobio mnogo pažnje u blogosferi ovih dana.

Ova dva tweaka se prilično razlikuju ali cilj ovdje je napraviti pregled mogućnosti tweaka novajlije kako svako može za sebe odlučiti koji mu više odgovara. Iz Settings aplikacije možete pristupiti odjeljku ovog tweaka koji je uistinu krcat raznim mogućnostima prilagodbe, a sve moguće opcije su organizirane u zasebne kategorije kako bi mogli lakše pronaći ono što želite. Da ne bi svaku opciju navodili zasebno, u nastavku pogledajte screenshot snimke koje nude zaista detaljan pregled mogućnosti (kliknite na sliku da pogledate njenu veću verziju).

genesisprefs1

genesisprefs2

genesisprefs3

S obzirom da je ovdje riječ o besplatnom tweaku lista raznih opcija djeluje nestvarno a evidentna je činjenica da je developer uložio mnogo truda i rada u Genesis. Tweak možete naći na BigBoss repozitoriju pa ga i sami testirati. Što kažete, može li u vašim očima zamjeniti Springtomize?

 

Image credits: ModMyi