Saturday, 23 December, 2017
Home >>> Cydia >>> GoogleNowEnabler Cydia tweak – Koristite Google Now na svom uređaju sa bilo koje lokacije!
googlenow

GoogleNowEnabler Cydia tweak – Koristite Google Now na svom uređaju sa bilo koje lokacije!

Google Search aplikacija na App Storeu ove jeseni je dobila značajan porast u popularnosti kad je dobila više nego odličnu glasovnu pretragu. Sa nadogradnjom od prije par dana konačno je korisnicima iOSa odobren pristup Google Now servisu ali cijela stvar dolazi sa začkoljicom – moći će ga koristiti samo stanovnici SADa. Developeri su vrlo brzo našli načina da doskoče ovim restrikcijama te je sad na Cydiai dostupan tweak GoogleNowEnabler.

googlenowenabler

U biti, ovaj tweak omogućit će vam da koristite Google Now digitalni asistent gdje god da se nalazili u svijetu. Nakon instalacije nećete vidjeti niti novu ikonu, niti poseban odjeljak u Settings aplikaciji za podešavanja tweaka jer ista ne postoje. Čim ga instalirate tweak je spreman za rad. Naravno, da bi instalirali ovaj tweak morate na svom uređaju imati prethodno instaliranu Google Search aplikaciju sa App Storea.

Zašto se uopće patiti sa ovim? Google Search je odlična aplikacija koja vam može zamijeniti Siri (izuzmemo li onaj dio u kojem je Siri povezan sa drugim aplikacijama na vašem uređaju). Vremenom uči sve više o vama te vam može pomoći da brže dođete do željenih rezultata. GoogleNowEnabler je besplatan tweak kojeg možete preuzeti sa ModMyi repoa. Koristite li Google Search aplikaciju, što mislite o novom updateu? Možda bi vas moglo zanimati i: