Friday, 30 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Harbor tweak donosi OS X Dock na iUređaje
harbor-feat

Harbor tweak donosi OS X Dock na iUređaje

Sigurno najzanimljivija ideja koja se pojavila na Cydia-i ove godine je novi tweak pod nazivom Harbor. Harbor klasični iOS Dock-a koji svi poznajemo transformira u OS X Dock sa puno više funkcija, te svježim, neobičnim izgledom (za iUređaje) i animacijama.

Harbor1-1024x768

Po instalaciji Harbor odmah počinje sa radom, što znači da ćete promjene na vašem docku primjetiti odmah. Ne samo da izgleda drugačije nego u njega možete “utrpati” ogroman broj aplikacija. Korištenje je krajnje jednostavno, trebate dodirnuti bilo koju ikonu iz Dock-a i prevlačiti prstom lijevo ili desno. To će pokrenuti animaciju tkz. povećala koja je poznata iz OS X operativnog sustava, odnosno, jedna po jedna aplikacije će iskakati iz Dock-a kako prevlačite prst.

Harbor-Landscape-1024x576

Da bi pokrenuli željenu aplikaciju dovoljno je podići prst sa zaslona. Jedna od paradnih funkcija je takođe preuzeta sa OS X sustava – aplikacija koja upravo dobija notifikaciju će poskočiti u Dock-u kako bi je lakše primjetili, a što je još bolje, ova funkcija radi i kada je aktivna druga aplikacija, pa čak i na Lock Screen-u.

Harbor-Preferences-1024x907

Iz odjeljka u Settings aplikaciji možete vršiti razne prilagodbe na animacijama, i raznim drugim aspektima koje tweak dodiruje, a tu je i obavezni “prekidač” za gašenje tweaka po potrebi. Harbor svoju zadaću uspješno obavlja i u horizontalnom načinu rada koji je omogućen vlasnicima iPhonea 6 Plus. Cijena od 2.99$ se može učiniti kao mnogo na prvi pogled, ali s obzirom da je riječ o tweaku koji je na najbolji način doveo OS X Dock na iOS (i tu u povijesti jailbreakanja), za mnoge tu neće biti znaka pitanja. Kako se vama dopada?