Monday, 18 October, 2021
Home >>> Cydia >>> HTC animated weather widget za vaš iUređaj!
htc-weather-widget

HTC animated weather widget za vaš iUređaj!

Mnogi se pitaju kako i da li se može na njihov iUređaj staviti widget na homescreen. Dosta ljudi traži weather widgete kao što ima HTC, ali ga nažalost ne mogu naći ili nađu temu na Cydia-i koja stavi widget na homescreen, ili ga stavi na sve stranice. Danas vam donosimo HTC animated weather widget koji stvarno oduševljava izgledom te se moze staviti na bilo koji stranicu iOSa.

Radi se o PerPage aplikaciji koja se može skinuti sa Cydie za $2.00 (koja ukljucuje vise funkcija) ali postoji i besplatna verzija koju cemo koristiti danas.  Pokazat ćemo vam tutorial kako staviti ovaj HTC widget na vaš iUređaj. Pokazat ćemo vam i ostale widgete koji se također mogu naći na Cydiji i koji također koriste PerPage aplikaciju.

Prije nego sto pocnete vrijedno je napomenuti da je ovaj tutorial za advanced korisnike koji znaju malo vise o iPhoneu i svjesni su sto ga moze pokavariti a sto ne. Sve upute radite na sobstveni rizik.

Pa krenimo!

Sve što trebate za Htc Animated weather widget je:

 1. Jailbreakovan iUređaj (ako nemate jailbreakovan vaš iUređaj onda posjetite naš jailbreak selektor )
 2. Gridlock Tweak (za pomicanje ikona ili aplikacija bilo gdje na ekranu)  – Gridlock Tweak Recenzija ($1.00)
 3. iFile (za uređivanje htc widgeta) ($4.00)
 4. PerPage Tweak (Free)

Upute Za Instalaciju

PerPage:

1.Otvorite Cydiu.
2.Kliknite na search i u search napišite “HTC weather Animated PerPage”
3.Nađite Htc Weather Animated widget.
4.Instalirajte.
Nakon što ste instalirali na homescreenu bi vam se trebala pojaviti aplikacija PerPage, ali nemojte ulaziti još u nju dok ne instalirate Gridlock i iFile.

Gridlock:

1.Otvorite Cydiu.
2.U search napisite Gridlock.
3.Sad ćete vidjeti da ima Gridlock napisan plavim slovima, to je Gridlock koji košta  0.99$.
4.Ako ste instalirali krenite na sljedeći postupak.

iFile:

1. Otvorite Cydia-u.
2.U search napišite iFile.
3. iFile se također plaća , na Cydia-i košta 4.00$ , a ako ga već imate, preskočite ovaj postupak.
4.Instalirajte ga.

Sada kada ste sve potrebno instalirali otvorite PerPage aplikaciju i odaberite widget „HTCAniPPH“ i zatim odaberite na kojoj stranice želite da widget bude. Nakon toga izađite iz aplikacije i iUređaj će vam se respringati. Kad se respringa, vidjet ćete vaš HTC widget, ali je pokriven ikonama i postavljen negdje drugdje na screenu. Sada normalno krenite premještati aplikacije gdje želite jer vam gridlock to omogućava, a i možete staviti i ovako kako sam i ja stavio.

 

Nakon što vam se lijepo vidi HTC widget, onda otvorite iFile gdje ćete morati urediti vašu lokaciju, ali prvo moramo doći do toga. Kada ste otvorili iFile odite u var/mobile/Libary/PerPageHTML/HTCAniPPH/ConfigureMe.js.

Dobro se pazite pri ovom postupku. Mjenjanje pogresnih fajli u iOS-u bi vam moglo pokvariti instaliaciju iOS-a. Radite na osobni rizik.

Nakon što ste otvorili taj fajl, vidjet ćete dosta nepoznatih stvari, ali ako ste se upoznali već s time, onda znate  o čemu je riječ. Ovdje uređujete vašu lokaciju koja će biti default za widget.  Možete staviti kako sam i ja stavio , ali vi možete promijeniti lokaciju.

Sada vidite kako sam ja to postavio pa možete i vi ovako, ali ako niste iz Zagreba trebate onda upisati pored : var locale  = „(VAŠA_LOKACIJA)“

Kako dobiti ovaj kod? Otvorite vaš browser i u google upišite weather.com i u nastavku vašu lokaciju npr. „weather.com zagreb“ i otvorite prvo što vam se pojavi i gore u linku na kraju vam treba pisati zagreb+croatia+HRXX0005 i ovo zadnje bez plusa upisite baš kao i ja.
Evo neke lokacije:

„HRXX0010“ – Zadar
„HRXX0004“ – Split
„HRXX0001“ – Dubrovnik
„HRXX0013“ – Sl. Brod
„HRXX0006“ – Rijeka

Ako ste iz druge države, nema problema, radite isti postupak!

Ostali widgeti:
U PerPage aplikaciji i na Cydia-i možete naći još nekoliko widgeta kao kalendar,twitter,facebook i jos mnogo toga  radite isto kao i kod HTC widgeta. Otvorite PerPage i odaberite widget i stavite ga na bilo koju stranicu i uživajte!

Nadam se da vam se ovo svidjelo i nadam se da sam vam bar malo pomogao.

Ako imate pitanja postavite ih u komentaru i odgovorit ćemo vam!

Ovaj post je napisan od strane Luke9 naseg novog guest blogera. Ako i vi zelite pisati za Omizio kao gost ili dio grupe pogledaj te ovaj post.

 • Istalirao, sve uspio složit no nema mi animacije ispred sata (sunce) kao što je na Vašoj prvo slici

  • Jeste li radili u iFileu sve sto se treba sloziti? Jer tamo ima “showanimated” i pored toga morate staviti true. Procitajte jos jedanput pazljivo. :) 

   • Ispravak! U iFile kada zelite animated weather pise vam var showWeatherAni =  true. Mora biti true ako zelite animaciju, a ako ne zelite napisite false! :) 

 • Darko_Omizio

  Luka svaka čast na ulozenom trudu….

  • Hvala Puno! :)

   • Prlenbg

    Malo je kasno za odgovor ali mozda neko cita. Moze se namestiti 24 casovno vreme samo se u istom folderu treba izmeniti widget.html file da izgleda ovako

    var TwentyFourHourClock = true

    ova linija se nalazi negde na trecini filea i upisano je false umesto true

 • Saravk

  dali je moguce podesit na 24 satno vrijeme 

 • Buzolic Niksa

  Nece da povuce podatke za Split. Provao i za Zagreb pa nece. File identican kao na slici.

  • Buzolic Niksa

   Evo radi sve. Coy/paste sam lokacijski kod iz trake… Vjerovatno sam krivo upisivao. :)
   Sad sve super, hvala na ovom trudu. ;)

 • Predator971

  koliko “jede” bateriju ovaj widget? super je al imam osječaj da pojede bateriju ko mala beba kašicu… a baš zoliki meteoroman nisam… može neki hint… hvala

 • Ivan

  Dali vama jos radi meni je radila do neki dan? I jel ima sta slicno ovoj app