Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Iconoclasm Cydia tweak – Promijenite raspored ikona na Home Screenu
iconoclasm1

Iconoclasm Cydia tweak – Promijenite raspored ikona na Home Screenu

Nastavljamo serijal recenzija “The Greatest Hits Of Cydia” sa još jednim tweakom koji se zasluženo nalazi na featured listi Cydiae – Iconoclasm.

Šta ovaj tweak može učiniti za vas? On vam može pomoći da Springboard organizujete na drugačiji način nego što je to Apple zamislio. Pet ikona u jednom redu? Nikakav problem. Tri ikone u samo tri reda ikona? Ni to ne predstavlja problem a postoje i brojne druge mogućnosti da organizujete ikone pomoću ovog tweaka a sve ih možete isprobati ako nakon instalacije posjetite Settings aplikaciju. Iako je i Iconoclasm jedan “dobri, stari” tweak, iskusniji jailbreakeri se još mogu prisjetiti vremena kada je za ovakvu organizaciju Home Screena bilo potrebno nekoliko tweakova ali i nešto domišljatosti. Ako vam nisu dovoljni predlošci koje dobijete po defaultu instalacijom, na Cydiai možete skinuti veliki broj predložaka za raspored. Ukoliko vam Iconoclasm dosadi, možete ga jednostavno ugasiti iz Settings odjeljka bez da prolazite kroz deinstaliranje.

Ovaj tweak ipak ima jednu manu. Nije to cijena od 3.00$, ona je prihvatljiva za mogućnosti koje nudi. Mana je da kada koristite bilo koji od predloženih rasporeda, a onda se poželite vratiti na obični iOS “look,” možete se pozdraviti sa folderima i drugim elementima rasporeda koji ste imali na svome HomeScreenu.

  • OS1001OS

    Istina…ubije raspored ikona i foldera nakon deinstalacije!!! Al za neke teme je Ipak nezamjenjiv…npr. Notebook

  • rikkr

    sory al meni nije jasno cekaj jel tu mozes staviti ikone bas kako ti zelis ili samo onako kako je ponudeno?