Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Cydia >>> Insomnia – Nastavite skidati fajlove preko WiFi mreže i kad vam je telefon zaključan
insomnia-main-

Insomnia – Nastavite skidati fajlove preko WiFi mreže i kad vam je telefon zaključan

Kao što mnogi od vas znaju iPhone je jedan od mobilnih uređaja koji ima najbolji power management sustav u industriji iz kojeg razloga jedna od manjih baterija u industriji može da izdrži dugo kao i neke od najvećih.

Ovo je istina i sa Apple tabletima i laptopima i način na koji Apple ovo ostvaruje je da gasi sve nepotrebne aplikacije i hardware komponente koje se ne koriste u tom trenutku.

Tako na primjer na iPhoneu, čim pritisnete home gumb većina aplikacija ide u suspendirani sleep mode. Aplikacija je i dalje u memoriji ali ne troši CPU clock a ni razno razne antene kao WiFi na primjer. Pošto je u memoriji ako ponovo kliknete  na nju, brzo će se otvoriti a pošto je suspendirana ne koristi dragocjenu bateriju.

Neke od aplikacija imaju dozvolu da koriste WiFi mrežu i do 10 minuta nakon što je aplikacija ugašena ili telefon zaključan. Dobar primjer ovoga je Dropbox cloud aplikacija.

Međutim što ako skidate neki torrent, sinkate stotine slike s DropBoxom ili korisite bilo koju aplikaciju koja pauzira prenošenje podataka nakon 10 minuta? Što ako ne želite da se prenošenje podatka pauzira?

Tu nam kao i uvijek u pomoć dolazi jailbreak i Cydia tweak pod imenom Insomnia.

insomnia-free-and-pro

Insomnia tweak dozvoljava da WiFi antena ostane upaljena i nakon 10 minuta limita te vam dozvoljava prijenos podataka i dok je iPhone zaključan ili na punjaču.

Ako vam je ovako nešto potrebno, siguran sam da znate više scenarija kada bi vam ovo mogl0 koristiti. Insomnia tweak jedan od starijih tweakova ali radi i sa iOS 4, 5 i 6 tako da su većina iUređaja podžani. Tweak možete naći na Cydia storeu putpuno besplatno.

Naravno mislim da ne moram spominjati da će vam ovaj tweak brže crpiti bateriju ako ga ostavite aktiviranog. Zato u postavkama imate novu opciju koja vam dozvoljava da ga manualno gasite ili palite po potrebi.

Također postoji i pro verzija koja je 1.99$ te vam dozvoljava da sami odaberete u koje vrijeme dana ili noći se ovaj tweak sam aktivira i gasi. Javite nam ako ga koristite i pri čemu vam pomaže kako bi i drugi saznali dobre načine za korištenje ovog tweaka.