Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> InstantTouchID tweak – Touch ID očitava otisak prsta bez pritiska na Home gumb
instanttouchid-feat

InstantTouchID tweak – Touch ID očitava otisak prsta bez pritiska na Home gumb

Uobičajeni proces otključavanja iUređaja koji ima Touch ID je da prvo fizički pritisnete gumb da bi senzor mogao očitati otisak prsta. S obzirom da je riječ o jednom od najčešće korištenih gumbova na jednom iPhoneu ili iPadu ovo će samo doprinijeti bržem habanju. A ako vas i nije briga za to možda vas zanima da na Cydiai sada postoji novi tweak koji omogućava da izbacite taj pritisak gumba.

InstantTouchID vam omogućava da TouchID očita vaš otisak prsta i otključa uređaj bez fizičkog pritiska na Home tipku, dakle, senzor će uvijek raditi čak i kad je zaslon ugašen. Ne samo da ovaj tweak, u određenoj mjeri, spriječava habanje gumba nego vam i daje fluidnije iskustvo korištenja. U odjeljku unutar Settings aplikacije naći ćete određene postavke, tačnije opcije za određene scenarije tipa: upali zaslon ako se otisak ne očita, upali zaslon kad stavim prst na senzor, vibriraj kada je otisak pravilno očitan i slično.

instanttouchidprefs

InstantTouchID tweak možete besplatno preuzeti sa BigBoss repozitorija, a testiran je samo na iOS 9. Dosadašnja iskustva korisnika su pokazala da radi prilično dobro, iako zna nekad ne očitati otisak, te da ovakav režim rada kada senzor “uvijek osluškuje” dodir ne ostavlja neki mjerljiv uticaj na potrošnju baterije. Probajte i sami pa nam javite u komentarima kako vam se čini.