Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> iStreamNet: kvalitetna Cydia streaming TV aplikacija za iPhone
istreamnet-main

iStreamNet: kvalitetna Cydia streaming TV aplikacija za iPhone

Sada možete gledati 33 TV serije od prve do zadnje epizode, direktno na iPhone-u preko iStreamNet App-a.

Prije par dana prijatelj me je pitao kako bi mogao skinuti muziku za iPhone koristeći torrente direktno preko iPhonea? Za nekoga tko živi u svijetu iPhonea kao ja, bilo je malo čudno da nisam imao dobar odgovor za to pitanje. Naime, znao sam par starih aplikacija, međutim nikada ih nisam koristio. Te aplikacije više nisu ni radile na iOSu 4. Nakon par minuta testiranja, obojica smo se okrenuli vjernom Googleu.

Tražeći torrent aplikacije za iPhone, naišao sam na aplikaciju pod imenom iStreamNet.

Ovdje se NE radi o torrent aplikaciji, međutim radi se o nečemu što je čak i bolje.

iStreamNet je aplikacija koja vam omogućuje streamanje TV serija kao što su House MD, How I met your mother i 33 drugih tv serija besplatno direktno na iPhone.

Praktično svaki poznati show na danasnjoj televiziji je dostupan preko ovog appa.

Naravno ovo nije prva iPhone aplikacija koja omogućuje gledanje Tv-a preko iPhone-a ali je po mom mišljenju jedna od boljih.

Prije nego vam dam review aplikacije, želio bih napisati nekoliko činjenica o legalnosti ove aplikacije. Čisto sumnjam da je ova aplikacija legalna tako da je koristite na vlastiti rizik.

Developer aplikacije kaže da posto on nije vlasnik servera, nije legalno odgovoran za ove emisije. Međutim ja sam prilično siguran da ovo neće raditi još dugo budući da developer nema nikakav ugovor sa studijima koji snimaju ove serije. Koliko vidim, novac za prilično brze servere dolazi sa različitih bannera koji su svuda na aplikaciji. Također, neke od funkcija aplikacije su zaključane dok ne donirate za održavanje servera.

Inače, aplikacija je besplatna na Cydia-i. Naravno, da biste došli do Cydia-e treba vam jailbreakan iPhone. Nakon što skinete aplikaciju, vidjet ćete ikonicu na spring boardu. Nakon što je otvorite, vidjet ćete 33 različite TV serije koje možete skinuti. Serije kao House, Burn Notice, Chuck, Big Bang Theory, Family Guy, Simpsons, South Park, Jersey Shore, itd. Svaka od ovih serija ima sve sezone i svaku epizodu koja je ikada  snimljena.

Developer stalno dodaje nove serije i u zadnih par dana broj serija se povećao sa 28 na 33. Već sada, putem support email adrese u aplikaciji možete predložiti svoje omiljene serije koje želite vidjeti.

Postoje dva načina za gledanje serija. Prvi je stream direktno sa servera na iPhone. Ja sam probao par epizoda i obično treba 1-3 minute da serija počne (korištenjem WiFi konekcije), što je prilično dobro. Međutim, doista me iznenadila HD kvaliteta ovih serija. Slika je veoma čista, što možete vidjeti na slici dolje.

Jedan od problema, kao i sa bilo kojim streamom, je to što ne možete ubrzati ili vratiti video natrag bez ponovnog bufferinga koji ponovno može trajati do 3 minute.

Drugi način gledanja je direktni download. Ovo vam omogućuje da skinete cijelu epizodu na iPhone i onda je gledate kada god želite i bez internet konekcije. Ovo naravno dozvoljava premotavanje u oba smjera bez ikakvih problema.

Jedini problem sa ovim je sto za sada možete skidati samo jednu po jednu epizodu, osim ako ne odlučite da donirate koji dolar. Ja sam uspio skinuti jednu epizodu South Parka za 16 minuta preko WiFi-a što nije tako loše. Dakle, serveri su za sada prilično brzi, samo nisam siguran kako će ovo izgledati nakon što više ljudi sazna za ovu aplikaciju.

Ako vam je dosadno, svakako i sami isprobajte ovu aplikaciju.

Ako vam se sviđa ono što čitate, Omizio.com možete pratiti i na Facebooku, Twitteru ili putem RSS-a.