Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> iTransmission – Torrent Klijent za iUređaje
iTransmission iOS

iTransmission – Torrent Klijent za iUređaje

Kada pričamo o skidanju podataka (programa, video/audio sadržaja, igara, aplikacija…), neizostavan dio te priče je osvrtanje na torrente. Odnosno na klijente pomoću kojih skidamo sve što nam padne na pamet. Torrent, za sve one koji još nisu s njime upoznati, je peer to peer protokol za dijeljenje i razmjenu datoteka. Svaka datoteka koja se želi dijeliti mora se indeksirati (datoteka se dijeli na jednake dijelove, od 16kB pa sve do 4MB, radi se SHA-1 checksum-u svih dijelova, i rezultirajuća datoteka se snima na poslužitelj torrent datoteka). Potom se osoba koja dijeli datoteku prijavljuje na tracker poslužitelj i tad je moguće da svi oni koji su našli torrent na indeks-poslužitelju počnu dijeliti datoteku, prvo od izvora, a poslije i međusobno.

Samo skidanje torrenta na računala nije nikakav problem, jer postoji masa BitTorrent Klijenata pomoću kojih možemo skidati torrente. Problem je s iUređajima, Apple još uvijek ne dozvoljava developerima da u App Store postave neku od aplikacija, pomoću koje ćemo moći skidati torrente.

No s vremenom u Cydia trgovini su se počele pojavljivati aplikacije, koje korisnicima omogućuju direktno skidanje torrenta na iUređaj. Kako Apple svako malo radi zakrpe na iOS-u, većina tih aplikacija prestaje raditi. Odnosno developeri koji razvijaju aplikacije, jednostavno ne izbacuju update.

iTransmission download torrent

Ipak jedna aplikacija se nastavila razvijati, te još uvijek omogućuje korisnicima preuzimanja podataka sa interneta pomoću torrenta. Radi se o aplikaciji iTransmission. Oni koji budu imali problema sa preuzimanjem torrenta na iOS-u 5.x, neka skinu aplikaciju iTransmission 2. Ova aplikacija je besplatna i možete je preuzeti u Cydia trgovini u ModMyi repo-u.

iTransimission torrent client

Prilikom pokretanja aplikacije, moći ćete vidjeti torrente koje trenutno preuzimate, odnosno one koji su završeni ili su u fazi čekanja za preuzimanje. U donjem dijelu zaslona nalaze se kartice za dodatne opcije, dodavanje torrenata (pomoću URL-a, fajlova koji su preuzeti na iUređaj, Magnet linkova); opcija za podešavanje brzine skidanja i preuzimanja, te mogućnost određivanja maksimalnog broja konekcija; te postavke same aplikacije, u kojima je moguće podesiti Web Interface, način skidanja preko Wi-Fi mreže ili preko podatkovne mreže, te provjera portova.

Mislim da oni koji su već upoznati s ovim načinom preuzimanja sadržaja neće biti problem početi koristiti iTransmission. A svi oni koji budu imali poteškoća prilikom preuzimanja ili postavljanja aplikacije, neka ostave komentar.

Izvor slika: lifehacker.com.au

 • Zoran

  Prvi put koristim ovaj program
  Kad pokrenem program imam kraticu za dodati url ili magnet e sad mene zanima kako ga ubaciti odnosno di ga naci
  Pozzz

  • Popola

   najlakse je otici u google crome preglednik ili safari naci određeni torrent kliknuti na magnet file (drzati prst na linku) dok ti se ne pojavi popup sa opcijom copy. Kopiras magnet link i onda odes u itransmission, te ga tamo paste (zaljepis) i to je to…

 • Miha

  meni ne radi taj itorrent.To jest u izborniku pod browser jedino se moze spojit na kickasstorrent ,ali ni od tamo mi ne skida .Probao sam sa safario otici na pirate bay i drzim na link i pita da li zelim otvorit s itransmiss.i kad kliknem to samo me vrati u app i stoji sve prazno i nista se ne desava.