Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Live Battery Indicator Cydia tweak – Osvježite prikaz baterije na svom uređaju
livebattery

Live Battery Indicator Cydia tweak – Osvježite prikaz baterije na svom uređaju

Status bar naših iUređaja može biti prilično pretrpan a činjenica da se procentualna napunjenost baterije i ikona koja simbolizira potrošnju baterije prikazuju kao dvije odvojene stavke uopće ne pomaže rasterećenju ovog dijela iOSa. Ukoliko mislite da je jedna ikona dovoljna za oboje, i ako ste željni promjene, onda trebate baciti oko na novi tweak pod nazivom Live Battery Indicator.

Ovaj tweak, kako je već rečeno, dvije ikone će objediniti pod jedan krov. Procentualni prikaz smješten je u centru kruga koji će se otvarati u smjeru kazaljke na satu kako se baterija bude praznila. Ovakvo rješenje od ranije je poznato vlasnicima Android uređaja koji su skloni prilagodbi istih a dizajnerski i funkcionalno ne ostavlja neke veće primjedbe.

livebattery1

Ipak, da bi se Live Battery Indicator učinio još boljim potrebno je dodati neku vrstu signalizacije koja će označiti da se baterija puni a developer je obećao ubacivanje ove funkcije u nekoj od narednih nadogradnji. Mada lični test nije bio popraćen problemom netočnog prikazivanja procentualne potrošnje, pojedini su se na njega ipak žalili.

Live Battery Indicator je besplatan tweak kojeg možete preuzeti sa Modmyi repoa. Da li vam se dopada ili ste ipak fan ikone sa stilizovanom baterijom?

 • predator971

  ja ga ne nalazim na cydiji… :/

  • Vince

   Modmyi repoa i trebas imat ovog, ja ga imam u cydia i skinul i oke je

 • ivek

  koji je sources da dodam jer ga nemam

 • talenat

  kazu da trosi 5% bateriju na sat sam tweak sad da li je istina ne znam :(
  ako je, onda je tweak totalno out.