Sunday, 3 December, 2017
Home >>> Cydia >>> LivePapers Cydia tweak – Dodajte animirane pozadine na vaš iUređaj
livepapers5

LivePapers Cydia tweak – Dodajte animirane pozadine na vaš iUređaj

Zavidite li vašim prijateljima koji imaju Android telefone na činjenici što oni na svoje uređaju mogu postaviti wallpapere koji nisu statični nego skaču, igraju, sijaju, plutaju, a vi ne možete učiniti isto sa svojim iPhonenom? Ukoliko je odgovor na ovo pitanje potvrdan, onda će vas obradovati što je na Cydiai od nedavno dostupan tweak LivePapers koji će ispraviti tu nepravdu, i to na začuđujuće efikasan način.

livepapers4

Nakon instalacije na Home Screenu će vas dočekati nova ikona koju trebate tapnuti kako bi odabrali željenu animiranu pozadinu. Ova aplikacija dolazi sa jednom besplatnom pozadinom po imenu Bubbles. Nije teško pogoditi da vam ona na zaslonu crta balončiće raznih veličina koji se pomjeraju po zaslonu i na neki čudan način na mene djeluju umirujuće. Izbor drugih pozadina za sada nije velik, možete preuzeti još Bubbles pro i Nexus LivePaper koji donose dodatne mogućnosti podešavanja boje pozadine i elemenata a koštaju po 0.99$. Nekako ne sumnjam da će se u Cydiai ubrzo pojaviti brojne druge animirane pozadine koje će se nuditi kao dodatak na LivePapers.

livepapers2

Ono što me najviše iznenadilo kod ovog tweaka (koji, inače, možete besplatno preuzeti sa Big Boss repoa) je činjenica da zaista ne troši RAM memoriju ili bateriju uređaja. Moja vjerna “četvoka” nije djelovala ništa sporije zbog animirane pozadine a objašnjenje za to vjerovatno ćemo naći u činjenici da LivePapers koristi Open GL ES. Zbog korištenja ovog API-ja animacije se izvode tečno a baterija ne strada u kratkom roku. Jedini problem koji sam iskusio je prestanak rada animacije u nekoliko navrata kada sam “povukao” centar za notifikacije, što nije velik propust.

Da li je LivePapers nepotreban ili ste ga jedva dočekali?

 • Maki

  Lijepo ovo izgleda, a zna li neko kako se brisu slike iz Photo Library u ios6 kod iphonea 5 ???

 • Mima

  Kako da instaliram bigboss u cydiu? Pokusao sam je dodat u source ali mi javlja “didnt not find repository,this could be because you are trying to add a legacy installer repository(these are not supported)??? Please help ???

  • BibBoss repo je vec instaliran automatski. Nemozes ga opet dodati.

   • Mima

    hvala, sad sam provalila da je on u stvari dio Cydie, al sam ga bila pobrisala jer mi nije ucitavao nikakav sadrzaj iz njega? Al sam nasla nacin preko Cydia home stranice da vratim bigboss opet u Source i sad je ucitan sa svim Tweakovima ;) pozz

 • zvonkos

  animacija mi radi u lock nexus, a home gdje su mjehurići ne radi.samo mi je crna pozadina iako sam vidio da postoje obje opcije i sve sam radio kao i na yotubu???

 • ivan

  Vidi cool!!! isto kao na androidu…

 • tomo2307

  postoji li jos neki live wallpaper za ios 6 ?