Thursday, 24 September, 2020
Home >>> Cydia >>> LockGlyph tweak – Zanimljiva animacija za otključavanje iUređaja pomoću Touch ID
LockGlyph-main

LockGlyph tweak – Zanimljiva animacija za otključavanje iUređaja pomoću Touch ID

Kada otključavate vaš uređaj putem Touch ID senzora, proces se obavi čim vaš otisak prsta bude prepoznat, bez fanfara i animacija. Ukoliko tu proceduru želite začiniti, na Cydiai je dostupan novi tweak pod nazivom LockGlyph.

LockGlyph uvodi zanimljivu animaciju prilikom otključavanja vašeg uređaja putem Touch ID tehnologije, a riječ je o Apple Pay Touch ID animaciji koja je u ovom slučaju preseljena na Lock Screen. Počinje sa prigušenom ikonom otiska prsta, da bi počela više svijetliti u trenutku kad se skenira otisak prsta. Kada se otisak prsta prepozna prikaže se poznati simbol kvačice štrihera.

lockglyphbanner

Tweak počinje sa radom odmah po instalaciji a opcije za prilagodbu su nepostojeće. U Settings aplikaciji prisutan je samo virtuelni gumbić pomoću kojeg možete upaliti ili ugasiti tweak. Da bi ga instalirali potreban vam je neki od uređaja sa Touch ID senzorom (iPhone 5s, 6, 6 Plus te iPad Air 2 ili iPad mini 3), te iOS 8 instaliran na uređaju. LockGlyph možete besplatno preuzeti sa BigBoss repozitorija. Kako vam se dopada?

  • ghost rider

    jel može taj tweak na iOS 7