Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> LockWee – dodajte widgete na lockscreen
lockwee1

LockWee – dodajte widgete na lockscreen

Iako su prvoklasni žderači resursa svakog uređaja, widgeti mogu biti i vrlo korisni. Skupa sa iOS 5 Apple nam je predstavio Notifications Center u okviru kojeg smo mogli i aktivirati widgete za šačicu probranih aplikacija kao što su Stocks i Weather. Jailbreak zajednica ubrzo je na Cydiai ponudila veći izbor widgeta koje možemo dodati u centar za notifikacije a nedavno predstavljeni tweak Dashboard X widgete je donio i na SpringBoard. Lockscreen je ostao jedini segment bez widgeta a u pravu tu nepravdu ispravlja tweak pod nazivom LockWee.

Pod normalnim okolnostima na lockscreenu možete vidjeti jednostavan sat sa prikazom datuma. LockWee svoje polje djelovanja usmjerava upravo na to područje. Nakon instalacije, u okviru Settings aplikacije možete prilagoditi koje widgete da dodate na lockscreen ali i odabrati nekoliko efetkata za iste kao što su sjenčenje, crni obrub i drugi. Tajna ovog tweaka je da widgete koji su vam dostupni u centru za notifikacije prebacuje u područje već navedenog sata na lockscreenu. To mogu biti widgeti iz Appleovih aplikacija ali i svi ostali koje ste instalirali putem Cydiae. Možete dodati koliko god widgeta poželite a jednom kad se nađete na lockscreenu do njih možete doći swipeanjem zaslona u području gdje se nalazi widget. Ukoliko vam se neki widget naročito sviđa ili imate izrazitu potrebu za funkcijom koju nudi, možete ga “zaključati” na ekran i tako onemogućiti pregled ostalih widgeta koje ste eventualno odabrali.

LockWee možete naći na BigBoss repou u Cydiai a njegova instalacija koštat će vas 0.99$. Dužan sam vam dati još jedno upozorenje od samog developera. Ukoliko već koristite IntelliScreenX bolje je da se klonite ovog tweaka jer postoji problem sa kompatibilnosti. Koje je vaše mišljenje o widgetima? Da li bi željeli da vidite još veću implementaciju istih od strane Applea ili su za vas oni samo bespotrebni žderači RAM memorije? Pišite nam u komentarima ili na našoj Facebook stranici.

 • davor

  imam pitanje,kako da uninstaliram nesto sto sam skinuo sa cydie,npr.
  SBsettings,kako sam ga instalirao nevidim ikonice za podesavanja i
  kameru,tj imaju rade ali su bele nema slike kamere i onih zupcanika,hehe. tj hocu da obrise,hehe i kako brisem fontove slova sto sam skinuo,znakove npr red bulla iz zepelina itd. jel se to moze i kako se brice..HVALA PUNO ( pisem ovde jer je nova tema a na drugim niko ne odgovara)

  • gogymister

   trebaš otići u cydiu, tamo odabereš changes, zatim manage i tamo ti se nalaze instalirane aplikacije s cydie. Odaberi aplikaciju koju želiš ukloniti, zatim odaberi manage, pa remove. i to je to

   • gogymister

    pisao sam napamet.. ideš manage-> packages->tamo su aplikacije s cydie(odabereš koju želiš ukloniti)->klikneš modify u gornjem desnom kutu i zatim odabereš remove.

    • davor

     hvala puno obadvojici..

  • marac_

   idi u cydia/manage/packages odaberi što želiš obrisati, tapni na modify/remove

 • DEAN

  Ne mogu otkljucati tj, slide unlock ne radi. Samo blikne i nista. Zna li tko kako rjesiti da ne moram sad “format”

  • Kile_Omizio

   Ovako, pretpostavljam da imaš SBSettings? Dok si na lockscreenu swipe po zaslonu da ti se otvori sbs. i onda tapni na “power” opciju i odaberi safe mode. Sada možeš ući u Cydiau i deinstalirati tweak.

 • dean

  nakon instalacije ne mogu slide unlock. Kako rijesiti problem.