Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> LowPowerBanner – Low Battery Banner Alert
lowpowerbanner-main

LowPowerBanner – Low Battery Banner Alert

LowPowerBanner je Cydia tweak koji zamjenjuje pop up notifikaciju, kad vam je baterija veoma prazna sa banner notifikacijom. Odlična stvar!

Ovo je mali, ali veoma koristan tweak, koji je sada na mojoj top ten listi tweakova bez kojih jednostavno ne mogu. No, da objasnim.

Kao što već i znate,  Apple je u iOSu 5 dodao banner notifikacije, zato što su se mnogi korisnici žalili da ih pop up notifikacije, koje su na uređajima od prve inačice iOS-a,  uvijek drsko prekidaju u radu ili zabavi.

Banner obavijesti su odlične, ali na žalost, Apple je zaboravio dodati opciju za banner notifikacije kad vam je prazna baterija. Ta notifikacija je još uvijek ostala kao pop up.

Volite li igrati igre na iPhoneu, onda je ovo pravi tweak za vas. Naime, znate kada vam usred igre izleti “low battery warning”, da vas to potpuno prekine, te da morate pritisnuti “ok” i onda se nadati da nećete poginuti, dok se ponovo snađete u samoj igri.

LowPowerBanner tweak, zamjenjuje pop up notifikaciju sa banner notifikacijom koje vas više ne prekidaju. Možete nastaviti igrati kao i da niste dobili notifikaciju. Notifikacija također ima svoj novi zvuk, koji stvarno zvuči kao da vam baterija umire. Uz to tweak dolazi sa dosta custom postavki, tako da sada možete oglašavati bannere ne samo na, 20% i 10% već i na 5% i 90% te sve između.

Također možete namjestiti obavjesti dok vam se baterija puni, tako da znate kad je 100% puna ili možda 50% bez da morate to vizualno provjeriti.

Sve u svemu odličan tweak, koji možete naći u BigBoss repou potpuno besplatno. Tweak radi na iOS 5.x.x.

Skinite ga već danas. Nećete požaliti!

 • Berka

  Skroz cooool

 • Berka

  Je**no radi :)

 • Anonymous

  ili jednostavno instaliraš Popup Blocker sa cydie i nemaš uopće notificationa. osobno me živciraju u bilokojem obliku

 • beg

  pozdrav,u status baru pored baterije nakon sto sam ugasio i upalio iphone 4s,sam izgubio procente % koliko mi je puna baterija,kako da to vratim,pozz