Sunday, 5 December, 2021
Home >>> Cydia >>> MinimalisticUI tweak – Više transparentnosti u iOSu
minimalistic-ui

MinimalisticUI tweak – Više transparentnosti u iOSu

Ukoliko spadate u grupu korisnika koje jailbreak zanima više od novog iOS 10 sigurno niste usamljeni. Danas vam donosimo novi tweak koji omogućava manipulaciju iOS sučelja na taj način da povećava transparentnost na ključnim pozicijama.

minimalistic-ui-gif

MinimalisticUI može vam biti koristan ako želite povećati transparentnost navigacijske i tab trake i to na taj način da će se one činiti manje ili više providno kada počnete scrollati sadržaj na zaslonu. Ovaj efekat je bolje vidljiv u aplikacijama koje sadrže duge liste tipa Settings, Safari, App Store i brojne druge.

minimalistic-ui-gif-2

U okviru Settings aplikacije možete sve podesiti onako kako vama najviše odgovara. Ovdje vam je ponuđena mogućnost da Safari postavke odvojite od ostatka sučelja, odnosno da odredite različite vrijednosti za transparentnost. Kao i uvijek, najbolje je da se sa ovim opcijama poigrate i sami ali nama je najviše odgovarala postavka od 50% transparentnosti za navigacijsku traku (gornji dio zaslona) i 75% za tab traku (dole).

minimalistic-ui-preferences-593x346

Iznenađujuće, MinimalisticUI je besplatan tweak što je za svaku pohvalu. Preuteti ga možete sa BigBoss repozitorija, javite nam kako vam se dopada.