Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Mobile Substrate konačno radi na iOS 7!
ios-7-cydia

Mobile Substrate konačno radi na iOS 7!

Saurik nam je upravo poslao jedan praznični poklon – Mobile Substrate sada je dobio update kojim podržava ne samo iOS 7 nego i nove 64 bitne procesore koji se ugrađuju u iPhone 5s. iPad Air i novi iPad mini.

Ovaj update dolazi nakon što su evad3rs izbacili još jednu zakrpu za evasi0n7 jailbreak alat koja treba pokrpati još neke od problema koje su korisnici imali. Mobile Substrate je kičma svakog jailbreaka a o njemu više možete pročitati ovdje. Nakon ovoga developeri će moći ažurirati svoje tweakove za rad na novom softwareu i hardwareu što znači da bi uskoro silne greške i problemi sa tweakovima koji ne rade trebali postati stvar prošlosti. Nadogradnju će vam ponuditi sama Cydia (ako već nije).

Na žalost, kako bi se sve to implementiralo potrebno je vremena te ne očekujte da developeri sve tweakove ažuriraju u naredna 2-3 dana, potrebno je još malo strpljenja.

 

Omizio tim još jednom vam želi sve najbolje u 2014. godini!

 • Tatko

  Svim funovima jabuke i čitateljima ovog portala želim dobar signal i SRETNU I USPJEŠNU 2014.
  Dragan

  • Ivo

   hvala Takoder sretna nova …

 • Vaha

  da li to znaci da mozemo da obrisemo onaj tweak MobleSupstrateFix?

  • Miodrag Medimorec

   ja jesam

   • Vaha

    ja sam obrisao i sada mi ne radi nista vise a i mobilesubstrateFix je izbacio udate i ne radi mi vise ni on

 • LuKa

  Ja nemam mobile substrate u parrotgeek-u

 • Daniel

  Omizio help, danas otvorim safari a ono neče, mail također, kao i kalkulator, nula bodova, imali li lijeka za to, osim potpunog restorea. Desi li se to nakon što apple izbaci ios 7.1, zbogom mome jailbrakeu, na ipad airu mi se također desilo isto, iz čista mira, i jedini lijek je bio restore. Ne popravi li se to prije izlaska iosa 7.1, sa nekim updateom ili novom inačicom evasiona, uzalud onda trud svirači i evasionu i svemu dosad postignutom. ( probao sam i jailbreak preko jailbreaka, iovako stoji u evasionu upozorenje da se to neradi, i bolje da sam ih poslušao jer mi je iphone umro skroz, tj. zaštekao nakon reboota kada slijedi, slide unlock, and tap evasion icon )