Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Mobius tweak uvodi beskrajno scrollanje Home Screen stranica
mobius_feat

Mobius tweak uvodi beskrajno scrollanje Home Screen stranica

Ukoliko na svom iUređaju imate instalirano mnogo aplikacija onda je velika šansa da su one raspoređene na više Home Screen stranica (osim ako nemate tendenciju da 100+ aplikacija pospremite u par foldera). Ipak, bez obzira koliko Home Screen stranica imate bilo bi lijepo da svajpom poslije zadnje stranice se vratite direktno na prvu (umjesto da frenetično svajpate nazad). Upravo tu zadaću obavlja novi tweak na Cydiai – Mobius.

Ideja nije nova. Ranije je postojao Wraparound tweak koji je obavljao isti zadatak. Kada je postalo očito da njegov developer neće napraviti nadogradnju kako bi tweak radio na iOS 7, developer Tyler Casson je započeo rad na Mobius tweaku. Ne isporučuje se ni sa kakvim mogućnostima dodatnog podešavanja. Po instalaciji tweak jednostavno radi te kad dođete do posljednje Home Screen stranice, slijedeći svajp vas vodi na prvu.

Isto važi i za stranice unutar iOS 7 foldera što je jako praktično. Dobro je znati da je Mobius kompatibilan sa tucetom drugih tweakova ali, na žalost, ne i sa Barrel tweakom. Ukoliko vas je zainteresirao Mobius, možete ga besplatno preuzeti sa privatnog repoa developera koji ćete morati dodati u Cydiai:

http://repo.tylercasson.com

Za kraj podsjetnik početnicima ali i starim vukovima koji su zaboravili ovaj trik, Home Screen stranicama možete jednostavno navigirati tako što ćete tapnuti na odgovarajuću točkicu koja se nalazi iznad četiri aplikacije u Docku.

 

  • oksaj

    kliknem home tipku i vratim se na prvu stranicu i koja je onda svhra ovoga tweeka

  • ivanvinkovci

    dobar tweak radi i na iPhone 4

  • Anes Spahic

    meni radi i sa Barrel, al mi je krekovana verzija, barriela,a sve je isto kao i u one koju platis !