Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Motion – funk za vaš Springboard
Motion4

Motion – funk za vaš Springboard

U Cydiai postoje tweakovi koji nemaju ama baš nikakve upotrebne vrijednosti osim čiste zabave i zezancije. Jedan od najpopularnijih tweakova na Cydiai od uvijek je bio Winterboard. Davao nam je mogućnosti da promijenimo izgleda Springboarda na toliko načina da je jedina granica bila kreativnost autora određene teme. Motion nije nova tematska platforma za iUređaje nego tweak koji zadire u svete dubine Appleovog iOSa te mijenja ponašanje ikona.

Nakon instalacije tweak postaje aktivan automatski, ikone na vašem uređaju se počinju rotirati, izduživati, poskakivati, kriviti, blijediti a to je tek polovina efekata koje možete uključiti (ili isključiti) i Settings aplikacije. Ne mogu da na ovome mjestu ne napravim analogiju za aplikacijom Graviboard o kojoj smo pisali prije nešto više od godinu dana, detalje možete pročitati u ovom postu. Iako je princip rada ova dva tweaka različit manipulacija ikonama ostaje kao osnovna ideja. Ne, ovo nije tweak od kojeg ćete imati koristi svaki dan. On će vam izmamiti par osmijeha na lice, možete se pohvaliti i prijateljima te prikupiti koji „wow“ poen i to bi bilo to. Bitno je napomenuti da Motion ne utiče na stabilnost iOSa te moj testni iPod touch 4G nije upao u omraženi Safe Mode za vrijeme korištenja ovog tweaka.

Motion je kompatibilan sa iOS 4 i iOS 5 a pronaći ga možete na Big Boss repozitoriju po cijeni od 1.00$. Ako vam nije žao ispljunuti tu svoticu za malo zezancije sa frendovima pohitajte na Cydiau.

Motion u akciji:

  • Orasje

    kako se placa na cydiju??

  • Vanja V

    Ima i free na cydia.xsellize.com