Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Multifl0w Cydia Tweak – Promijenite MultiTask App Switcher
multiflow1

Multifl0w Cydia Tweak – Promijenite MultiTask App Switcher

Nastavljamo našu seriju „Greatest Hits Of Cydia“ sa još jednim tweakom koji zaslužuje pažnju svakog ko se odluči na jailbreak svog iUređaja, tweakom MultiflOw.

Ako koristite App Switcher na svome iPhoneu (a stvarno bi trebali ako ne koristite), onda sam prilično siguran da bi vam dobro došlo malo vizuelne promjene. Appleovoj viziji multitaskinga, u principu, ne nedostaje ništa krucijalno. App Switcher je pregledan i jednostavan za uporabu ali ako bi željeli da od njega izvučete malo „wow“ efekta,  MultiflOw je tweak za vas.

Ovaj tweak postojao je dugo prije nego nam je iOS 4 donio multitasking. U ta vremena oslanjao se na Backgrounder Cydia tweak koji je svima koji su željeli pokretati više aplikacija odjednom nudio solidno rješenje. MultiflOw i danas propisno obavlja svoju zadaću kada se koristi kao alternativa App Switcheru. Tweak se oslanja na exspose stil multitaskanja koji je Apple dugo koristio za Mac OS X. Kada ste završili instalaciju ovog tweaka, važno je da se uputite u Settings aplikaciju gdje ćete odabrati odgovarajuću Activator komandu za njegovo pokretanje.

Tu možete i izabrati jednu od dvije vizuelne inačice. Expose nudi stil sličan istoimenoj Mac funkciji a Cards sve pokrenute aplikacije prikazuje kao horizontalni red kartica. MultiflOw ne pokazuje ikonu aplikacije koja je pokrenuta, njegova inovativnost leži u tome što prikazuje trenutno stanje u kojem se ta aplikacija nalazi u obliku prozorčića. Kao i u Appleovom App Switcheru, poželite li aplikaciju trajno ugasiti sve što trebate učiniti je da tapnete na znak „x“ u gornjem lijevom kutu.

MultiflOw je sposoban donijeti pravo osvježenje u korištenju iOSa a njegov jedini nedostatak je cijena od 4.99$, a važno je i napomenuti da radi besprijekorno na iOS5. Da li je promjena koju on donosi na vaš uređaj vrijedna tih novaca ili ne, morat ćete da odlučite sami. Javite nam što mislite.

YouTube link za prezentaciju budući da je WordPress odlučio da mori moje živce opirući se ubacivanju videa u tekst.

Image and video credit: multifl0w.com

  • Boy

    Puno bolje je radio sa Backgrounderom i prava je steta sto Backgroun vise nije podrzan u novim verzijama iOs-a :(

    • Kile_Omizio

      Da, backgrounder je stvarno bio spas u svoje vrijeme. Vjerovatno sad developeri više ne vide svrhe raditi na njemu kad su se svi navikli na Appleovu varijantu.