Tuesday, 29 September, 2020
Home >>> Cydia >>> Najbolji Cydia tweakovi o kojima smo pisali ove godine
cydia

Najbolji Cydia tweakovi o kojima smo pisali ove godine

Iako se u posljednjih mjesec dana na Cydiai pojavio tek jedan ili dva tweaka vrijedna spomena, ova platforma generalno važi za rasadište fantastičnih ideja. Mnogi od nas, kada jednom pređu na “tamnu stranu,” se teško odlučuju koristiti iUređaj koji nije jailbreakan jer ne želimo ostati bez naših omiljenih tweakova. Ako nas redovno pratite onda ste mogli shvatiti kako su recenzije raznih tweakova naša omiljena zanimacija. Ove godine uradili smo ih pregršt a u ovom postu ćemo se još jednom posjetiti na neke od njih. U nastavku ćete naći tweakove koji su mene lično prilično oduševili u protekloj godini te smatram da nije zgoreg još jednom ih pomenuti.

DashBoard X

Svako malo u Cydiai se pojavi neko rješenje čiji je cilj da na iOS dovede widgete. Neki to rade bolje, neki gore a DashBoard X to radi u velikom stilu. Ovaj tweak daje vam mogućnost da jednostavno postavite widgete na svoj Home Screen. Služi kao odlična platforma za korištenje widgeta koje dolaze iz ruku raznih developera. Izbor istih u Cydiai je jako solidan a sam tweak će vas koštati 1.99$.

Emblem

Na žalost, još se ne ubrajam u ponosne vlasinke iPada. Da je situacija drugačija sigurno bih na tom uređaju imao Emblem! Ovaj tweak u potpunosti mijenja push notifikacije na iPadu te prikaz banera mijenja iz iPhone stila u stil OS X. Cijela stvar izgleda odlično, upravljanje je intuitivno a cijena od 1.99$, koju Joshua Tucker traži za Emblem, je u potpunosti opravdana.

Stride

Pomoću ovog tweaka na zaslonu možete bukvalno nacrtati lozinku za otključavanje. Odlična ideja koja nosi malo retro šmeka a koštat će vas 2.99$.

Delete Contact

Želite li lakšte brisate kontakte u imeniku te brisati više stavki od jednom, ovo je tweak koji morate imati. Korisničko sučelje koje koristi Delete Contact uopće se ne razlikuje od Appleovog te djeluje kao da je standardna opcija u iOSu. Kada Apple tržištu predstavi iOS, bolje bi im bilo da ovakvo što bude integrirano! Ovaj tweak košta 0.99$.

Springtomize 2

Najbolje za kraj. Ako za njega niste već čuli, Springtomize 2 je ultimativna Cydia aplikacija koja vam dozvoljava da promijenite apsolutno svaki, najmanji detalj na SpringBoardu. Springtomize je jedna aplikacija koja u sebi sadrži stotine različitih pojedinačnih tweakova za SpringBoard. Nabrojati sve njegove mogućnosti bilo bi više nego mukotrpno. Košta 2.99$ a hladno bi mogao koštati i više s obzirom na to što sve nudi!

Još je tu dosta tweakova koji zaslužuju pomen ali nas zanimaju oni koji su vas oduševili ove godine. Pišite nam u komentarima i podijelite sa nama koji su to tweakovi ove godine zaslužili mjesto na vašim iUređajima.

 

  • iPhonos

    Dodao bi jos Quick Replay for Whatsapp, Barrel i Bridge…