Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> NCCards tweak donosi novi život u notifikacijski centar
NCCards-iOS-9-Cydia-tweak

NCCards tweak donosi novi život u notifikacijski centar

Nema sumnje da je notifikacijski centar ugrađen u iOS 9 koristan, ali kad pogledamo npr. kako su notifikacije urađene za watchOS možemo vidjeti značajan raskorak u estetici. Isto je vjerovatno pomislio i developer TweakWiz kada je odlučio napraviti svoj novi tweak NCCards koji notifikacije u iOS 9 približava onima na watchOS sustavu Apple pametnog sata.

Individualne notifikacije ovdje se prikazuju u kartičnom sučelju koje zaista odlično izgleda. Notifikacije se mogu ukloniti jednostavnim svajpanjem prsta a ako zadržite dodir na vrhu neke notifikacije dobit ćete mogućnost da uklonite sve notifikacije od jednom. Tweak nudi zaista izdašne mogućnosti prilagodbe izgleda kojima se možete poigrati u odjeljku unutar Settings aplikacije.

nccardsprefs

Kao što ste mogli vidjeti iznad, mogućnosti prilagobe su obilate pa zalaze čak u opcije za mjenjanje boje teksta u raznim aspektima notifikacije, boju kartice, transparentnost itd. Pogledajte kako to izgleda u akciji:

Sa cijenom od 3.99$ NCCards ne spada u jeftinije tweakove ali taj iznos opravdava više puta. Riječ je o trenutno možda i najbolje izvedenom tweaku za notifikacijski centar i ne bi nas čudilo kad bi Apple iskoristio ovaj pristup naredne godine za iOS 10. Tweak je kompatibilan sa iOS inačicama 8 i 9, a na žalost nije kompatibilan sa iPadom. Možete ga preuzeti na BigBoss repozitoriju. Javite nam u komentarima kako vam se dopada.

 

Image credits: ModMyi

  • 4s

    Ako ne mislite kupovati onda sto dalje ruke od one besplatne verzije. Izgubio sam jailbreak zbog tog tvika. Pozz