Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Cydia >>> NCMeters tweak – Sistemske informacije u notifikacijskom centru
ncmeters-feat

NCMeters tweak – Sistemske informacije u notifikacijskom centru

U kategoriji tweakova koji se ubacuju u notifikacijski centar NCMeters je jedna od značajnijih pridošlica. Omogućava vam da direktno iz notifikacijskog centra vidite neke parametre vašeg uređaja kao što je korištenje CPU, korištenje RAM memorije, download i upload brzine i slično.

NCMeters-NC-1024x828

Po instalaciji tweak je potrebno uključiti u postavkama centra za notifikacije, kao i bilo koji drugi widget ove prirode. U NCMeters odjeljku Settings aplikacije možete pronaći prilično izdašne opcije prilagodbe. Kao prvo ćete željeti odrediti koje sistemske informacije će se prikazivati i po kojem rasporedu a zatim se možete baciti na estetiku i određivati boju ikone, teksta i slično.

ncmeters1

Tweak daje prilično tačna očitanja korištenja sistemskih resursa jer ih “dobavlja” automatskim izvršavanjem komandi u terminalu. Još jedna pozitivna činjenica je to da NCMeters radi samo kada je otvoren centar za notifikacije, te na taj način štedi sistemske resurse uređaja a time i bateriju.

Uzme li se još u obzir činjenica da se tweak besplatno može preuzeti sa BigBoss repozitorija onda stvarno nema negativnih strana te spada pod obaveznu instalaciju kod svih korisnika koje ovi parametri zanimaju. Kako vam se čini?