Saturday, 30 May, 2020
Home >>> Cydia >>> Upozorenje! – Nemojte instalirati H1Siri
Siri-iPhone-4S-Assistant-460x250

Upozorenje! – Nemojte instalirati H1Siri

Prošlog tjedna objavljen je Cydia tweak pod imenom H1Siri. Ovaj Tweak obećavao je ono što svi očekujemo od kako je izašao iPhone 4s, a to je da se Siri prebaci na iPhone 4 i iPhone 3gs.

Nepoznata kineska hackerska organizacija je napravila privatni Siri Proxy server te u Cydiai ponudila H1Siri aplikaciju koja vam omogućava korištenje Siri na iPhoneu 4 i iPhoneu 3GS i to preko njihovih privatnih servera, ne preko Appleovih.

Za manje od 24 sata iPhone Dev Team te ostali poznati JB hackeri su provjerili aplikaciju te upozorili korisnike da ni slučajno ne instaliraju ovaj tweak jer u sebi sadrži Spyware koji spaja vaš telefon na nepoznati Kineski server te na njega šalje vaše privatne informacije.

Iz tog razloga mi nismo ni objavili nikakve informacije o ovom tweaku, ali s obzirom da sam na našoj Facebook stranici vidio da su ga neki od vas već instalirali, odlučio sam da napišem ovo upozorenje.

Kad kažem da ovaj tweak ima pristup svim vašim informacijama, onda i mislim na baš svaki podatak. Vaše poruke, email adrese, brojevi telefona, browser istoriju, lozinke u Safariju kao i sve ostalo što imate na uređaju.

Osim toga, za razliku od jailbreak i unlock programa, ovaj tweak koristi Apple Source Code a to je ilegalno!

Dev teamovi su zatražili od developera ove aplikacije da se predstavi i da podijeli više informacija o njoj (kao i o svojim serverima) a to se još uvijek nije desilo. Znači, ovi hacker ostaju anonimni iz nekog razloga. Taj razlog ne bih želio da saznam, a još manje da sa njima podjelim svoju privatnost.

Što se tiče Spywarea, video ispod pokazuje kako H1Siri može da šalje SMS poruke preko vašeg uređaja a da toga niste ni svjesni. Tko zna što još može?!

Sve u svemu, H1Siri nije vrijedan ovoga. Držite se dalje od ovog tweaka. Upozoreni ste!

 

 • david_z

  Molim Vas, jel ovo srpski ili hrvatski blog?

 • Igor Stranic

  U 7. odlomku umjesto negog ispravite u nekog..

 • iDjordjevic

  I koja je razlika izmedju kineskih i apple servera???

  • iDjordjevic

   Ako nas i jedni i drugi kontrolosu..

  • Darko_Omizio

   Razlika je kao i Apple iPhone i kineska kopija iPhonea…. ;)

 • Villy

  Jel postoji opcenito kakva zastita za ovakve stvari, neki tweak u obliku antivirusa ili antispywarea kakve koristimo na racunalima? Ako postoji sta bi preporucili? Thx