Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Cydia >>> NetMeter Cydia tweak – Pratite potrošnju mobilnog interneta
mobile-usage

NetMeter Cydia tweak – Pratite potrošnju mobilnog interneta

Nepobitna je činjenica da su danas mnogi od nas ovisni o svojim pametnim telefonima i mobilnom internetu, a u zaslone se bulji i kad treba i kad ne treba. Koliko je taj problem postao pošast modernog društva, to ćemo ostaviti na brigu sociolozima i drugim učenjacima a na nama je red da vam predstavimo još jedno rješnje za praćenje potrošnje interneta na mobilnim uređajima -NetMeter tweak iz Cydiae.

Ako koristite ograničen tarifni model za mobilni internet onda ste dobro svjesni potrebe da pratite potrošnju mobilnog interneta. Rješenja za praćenje ima kako na App Storeu (DataWiz), tako i na Cydiai (WeeTrackData) ali NetMeter je vrijedan pomena zbog toga što solidno obavlja svoju zadaću, a uz to je još i besplatan. Nakon instalacije na Home Screenu će vas dočekati nova ikona.

netmeter2

Pokretanjem aplikacije dobit ćete uvid u potrošnju ne samo GPRS/3G interneta nego i potršnju interneta preko WiFi mreža. Dostupan vam je pregled dnevne, tjedne, mjesečne i ukupne potrošnje a u postavkama u okviru same aplikacije možete odrediti veličinu vašeg podatkovnog paketa te podesiti prikaz pojedinih stavki ili resetovati dosadašnji pregled potrošnje.

netmeter3

Dodatnu funkcionalnost ovaj tweak dobija kada se instalira pripadajući widget za centar za notifikacije kojeg možete naći pod imenom NetMeterWidget for NC. On, naravno, svoje podatke vuče iz NetMeter aplikacije i prikazuje vam ih direktno u centru za notifikacije. Ukoliko se odlučite i za ovaj widget ne zaboravite ga naknadno uključiti iz Settings aplikacije.

NetMeter i NetMeterWidget for NC su besplatni i možete ih odmah preuzeti sa BigBoss repoa. Iako je tamo naznačena podrška za iOS 3, 4 i 5, lično sam ga testirao na iOS 6 i mogu reći da radi bez ikakvih problema. Kako vi pratite potrošnju mobilnog interneta?

  • ma daj…

    Vaaoo koja aplikacija, pa ovo nema nigdje neo samo na iphonu….kako je iphone najbolji telefon, nema boljeg….. ma mi nismo zaludeni marketingom appla, niti nam je apple oprao mozak, ne ne!!

  • nije sve kao sto izgleda

    Meni se ovaj tweak kolje sa jos nekim….baca mi telefon u safemod.