Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Nitrous Cydia tweak – Učinite Chrome za iOS jednako brzim kao Safari!
chromesafari

Nitrous Cydia tweak – Učinite Chrome za iOS jednako brzim kao Safari!

Koje je Appleovo tajno oružje koje Safari čini bržim od bilo kojeg alternativnog iOS browsera? Dobro, i nije tako tajno. Riječ je o Nitro JavaScript, kojeg Apple koristi još od iOSa 4.3 i čuva ga daleko od prstića drugih developera kako bi Safari ostao nekoliko koraka ispred u pitanjima brzine.

Ovo je još jedna nepravda koju će ispraviti jailbreak zajednica. Developer Joe Jordan na Cydiai je predstavio tweak pod nazivom Nitrous koji drugim aplikacijama dozvoljava pristup Appleovom Nitro JavaScript engineu te ih tako čini neuporedivo bržim. Svi znamo da je Facebook aplikacija za iOS više nego spora te je ovo odličan način da je se malo ubrza. Ipak, vjerujem da vas većina sad razmišlja o Chromeu za iOS. Činjenica da ovaj odličan browser nije koristio Nitro JavaScript bila je jedna od rijetkih mana. Iako je u svakodnevnom korištenju teško primjetiti da je Safari naročito brži od Chromea, uvijek je ostajao (makar i mali) dojam da je Safari fludiniji. Svi benchmark testovi pokazivali su drugu sliku po kojoj je Appleova kreacija naprosto gazila Chrome i stvarno je sreća što benchmark testovi nisu uvijek pravi pokazatelj situacije.

Nakon što Nitrous odradi svoju „magiju“ stvari se mijenjaju. Chrome sada djeluje puno manje opterećen te se novostečena brzina osjeti i u stvarnom korištenju. Nije da će vam vilica pasti na stol od šoka ali rezultati su opipljivi. Još zanimljivije postaje ako pogledamo rezultate sa SunSpider JavaScript benchmark testa. Test je proveo sam developer ali i testovi koji su izvršeni naknadno od strane drugih blogova samo potvrđuju rezultate. Prije korištenja Nitrous tweaka Chrome je na ovom testu ostvario 11614,3 milisekunde. Nakon što se upalio Nitrous, vrijeme učitavanja palo je na čak 3587,4 milisekunde! Po svim provedenim benchmark testovima, nakon korištenja ovog tweaka Chrome je po brojkama bio izjednačen sa Safarijem. Ovakvi brojevi ne ostavljaju mjesta za sumnju. Ovaj tweak mogao bi još više popularizirati Chrome na iOSu. Nitrous košta 0.99$ a nudi se preko Big Boss repoa. Usudit ću se da kažem da će vam ovo biti najbolje uloženih 0.99$ još od kako ste kupili Angry Birds.

Drugi Mobile Chrome Dodatci:

Postavite Chrome kao systemski browser putem BrowserChooser Tweaka.

Dodajte Full Screen i Pull To refresh na Chrome putem Chromizer Tweaka.

Featured image credit: itoole.com

  • ne mogu ovo nikako skinuti, imam bigboss i nađem tweak al mi pise plavim slovima, i kad ga otvorim tam di treba biti instal desno gore. meni pise PURCHASE, hmm..
    moze pomoc?

    • drk

      hahahha pa Purchase znaci da moras platiti tweak da nije free -.-“…