Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Novi tweak Ryan Petricha pomoći će vam da radite sa više aplikacija u isto vrijeme (Najava)
video_pane_update

Novi tweak Ryan Petricha pomoći će vam da radite sa više aplikacija u isto vrijeme (Najava)

Ryan Petrich je uistinu neumoran! Briljantni developer poznat po tweakovima kao što su Activator, Action Menu ili DisplayRecorder, postavio je video najavu za novi tweak na kojem trenutno radi. U principu tweak i nije baš novi, riječ je o budućoj nadogradnji za VideoPane tweak koja ima potencijal da unese još jednu revoluciju na iUređaje.

Ukoliko vam VideoPane nije poznat, riječ je o tweaku koji vam dozvoljava pregled video sadžaja dok koristite neku drugu aplikaciju. Nadogradnja koju nam Ryan pokazuje u videu proširit će ovu funkcionalnost i na druge apliakcije te će se pomoću nje efektivno moći operisati sa više aplikacija na iUređaju u isto vrijeme! Pogledajmo kako funkcionira taj eksperiment u multitaskanju.

Ryan nije ponudio informacije o tome da li će ovo biti uistinu nadogradnja za VideoPane ili će se distribuirati kao zaseban tweak. Ipak, potrebno je još dosta rada dok ovaj projekat ne bude ponuđen na Cydiai ali nakon pregršta pozitivnih reakcija ne sumnjamo da će se developer potruditi da nam ga isporuči čim prije. Ovo bi itekako imalo smisla na iPadu, što vi mislite?

 

 

  • dkuzma45

    E, to se ceka…punokrvni Multiwindow za iOS…

  • Mujo!!!!

    Nije ovo multiwindow, vec poboljsani multitasking. Nesto sto recimo note serija kod sammya ima. No koliko vidim ovdje je to jos bolje rjeseno, jer povecanje i smanjivanje ekrana je covjek rijesio na najintuitivniji moguci nacin.

    Koliko dugo ce trebati sammyu da ovo iskopira? I bolje da to naprave, jer od applea ovo na zalost necemo nikad docekati.