Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Cydia >>> Odaberite koji kontakti će biti prikazani u 3D Touch kraticama Telefon aplikacije
3D-Touch-finger-pressing-screen-image-001

Odaberite koji kontakti će biti prikazani u 3D Touch kraticama Telefon aplikacije

Ako koristite 3D Touch na svom iPhoneu 6s možda ste se zapitali po kojem principu iOS bira prikaz kontakata u 3D Touch kratici Telefon aplikacije koju dobijete kada malo jače pritisnete njenu ikonu na zaslonu. U pitanju nije nikakva crna magija nego sustav jednostavno povlači top 3 kontakta iz vaše liste u Omiljeno odjeljku: treći kontakt na ovoj listi postaje prvi na 3D Touch meniju, drugi je u sredini i prvi postaje treći.

iOS-9-Phone-3D-Touch-Home-screen-shortcuts-iPhone-6s-screenshot-001

Vodeći se ovom logikom jednostavno možete podesiti kontakte koje želite da vam se pojavljuju kao 3D Touch kratice. Potrebno je pokrenuti Telefon aplikaciju, tapnuti na Omiljeni odjeljak i zatim na Uredi opciju u gornjem lijevom uglu. Pomoću ikonice sa desne strane svakog kontakta možete promjeniti njegovo mjesto i tako odrediti tri kontakta koji će se prikazivati u 3D Touch meniju.

Ukoliko vam se nakon ovoga kontakti odmah ne prikažu u željenom rasporedu u 3D Touch meniju potrebno je da izbacite Telefon aplikaciju iz multitasking sučelja i ponovo je pokrenete. Nadamo se da će vam ovaj kratki savjet biti od koristi.

 

Story and image credits: iDownloadBlog