Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> OpenBackup – Backup Cydia tweakova na lakši način
openbackup

OpenBackup – Backup Cydia tweakova na lakši način

Znamo da dosta naših čitatelja, baš poput nas u redakciji, gotovo pa ne može živjeti sa svojim iUređajima ako nisu jailbreakani. Puno je tweakova na koje se oslanjamo svaki dan a kada trebamo napraviti update samog iOSa te nakon toga ponovo instalirati sve te tweakove na uređaj onda rijetko ko ne dobije napad mrskoće. U Cydiai postoji nekoliko rješenja koja vam nude backup instaliranih tweakova. Već smo se bavili ranije sa xBackup i AptBackup a danas ću vas upoznati sa još jednim rješenjem, aplikacijom OpenBackup.

Ova aplikacija je strašno jednostavna za korištenje. Nakon što je instalirate potrudite se da prvo pročitate upute, što je ujedno i prva od tri opcije koje nudi. Upute su jasne i opisuju vam proces kroz koji prolazi vaš uređaj prilikom backupa. Druge dvije opcije su backup i, naravno, restore. Ono što je specifično za OpenBackup je to da se ova aplikacija služi iCloudom da obavi svoj posao. S obzirom na to, očito je da vaš uređaj mora pokretati iOS 5 i da prije backupa morati biti logovani u svoj iCloud račun. OpenBackup, slično kao i AptBackup, napravi listu svih vaših besplatnih aplikacija i pohrani je na iCloud. Kada napravite update i jailbreak vašeg uređaja iz Cydiae ponovo instalirate ovu aplikaciju, a pošto ste ćete već biti logirani u svoj iCloud neće biti potrebe da unosite mailove i lozinke nego odmah možete tapnuti na opciju restore.

Imajte na umu da je ovaj tweak u mogućnosti da napravi backup samo za besplatne tweakova i aplikacije sa Cydiae koji su vam instalirani. Teme i tweakove koje ste platili i dalje ćete morati da vraćate ručno, što je najveća mane ove aplikacije.

S obzirom da iOS 6 izlazi uskoro, imajte OpenBackup na umu jednom kada instalirate i jailbreakujete novi firmware, i da, ova aplikacija je potpuno besplatna.

Video credit:  

  • Ja koristim upravo ovaj i mislim da je bolji od ostalih upravo radi clouda. Sto se tice placenih Cydia Tweakova oni su vam svejedno na listi u Cydia kada se logirate tako do ih je lako ponovo instalirati.