Saturday, 31 July, 2021
Home >>> Cydia >>> Pangu iOS 8 jailbreak – Zašto bi trebali sačekati sa jailbreakanjem svog uređaja
Pangu

Pangu iOS 8 jailbreak – Zašto bi trebali sačekati sa jailbreakanjem svog uređaja

Prije dva dana Pangu jailbreak team je iznenadio sve svojom objavom jailbreak alata za iOS 8. Podsjetilo nas je to na vremena prije iOSa 4 kada na jailbreak nismo morali čekati po nekoliko mjeseci, ali nije prošao bez određene kontroverze. Navikli ste od nas dobiti blagovremene tutorijale po izlasku svakog jailbreak alata ali ovaj put smo se zbog brojnih problema odlučili sačekati. Ovo su neki od razloga:

Cydia se ne instalira putem alata

Pangu jailbreak alat za iOS 8. Saurik je tek jučer izbacio prilagođenu Cydia inačicu za novi firmware koja se mora instalirati ručno putem SSH protokola s kojim većina naših čitatelja nema iskustva, te si njegovim nestručnim korištenjem može stvoriti probleme.

Greške

iOS 8 je dostupan tek mjesec dana, što implicira da je Pangu team imao vrlo kratak period da testira svoj alat na novom sustavu te postoji velika vjerovatnoća da će isti doći sa određenim brojem bugova. Mogućnost greške pri jailbreaku se povećava u svijetlu činjenice da je Pangu jailbreak alat trenutno dostupan samo na Kineskom jeziku (i samo za Windows).

Nekompatibilnost

Veliki broj naših omiljenih, ali i onih manje poznatih tweakova, još nije spreman za rad sa iOS 8. Sigurni smo kako njihovi developeri užurbano rade kako bi ih prilagodili novom sustavu ali i novim uređajima, što bi moglo potrajati tjedan, dva, ili više. Dobre vijesti su da je Saurik završio Cydia Substrate za iOS 8.

Kada smo sagledali ovo sve došli smo do zaključka da bi obični korisnici mogli imati velikih problema prilikom ovog jailbreaka. Iz tog razloga smo odlučili sačekati noviju verziju Pangu jailbreak alata koja će proces učiniti jednostavnijim i bezbolnijim, a vjerujemo kako će se to desiti ovih dana. Hvala vam na vjernosti i strpljenju!

 • Milos4

  Ja instalirao i cydia radi jeste da ne radi vecina twikkova ali ima dosta njih koji rade.

  • Aljoša

   Da li možeš instalirati appaddict ?

   • Milos4

    Ne moze

    • Aljoša

     Hvala. Pričekat ću onda da instaliram JB sa Cydiom. Vjerojatno će i Appaddict ond arditi…
     Hvala !