Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Cydia >>> PatternUnlock Cydia tweak – Stara ideja u boljem ruhu
patternunlockfeat

PatternUnlock Cydia tweak – Stara ideja u boljem ruhu

Zaštitna mjera zamišljena da spriječi radoznalce i zlonamjernike od otključavanja zaslona na Android telefonima bila je popularna od svog začetka. Svi ste već vidjeli to prevlačenje prstom po nekom uzorku preko točkica na zaslonu a putem Cydia tweaka pod imenom AndroidLockXT ste isti ugođaj mogli imati i na svom jailbreakanom iPhoneu. Priznati iOS Jonas Gessner se nedavno odlučio da reciklira tu ideju i udahne joj novi život u ljepšem i boljem ruhu.

Ako vam se Gessnerovo ime čini poznatim onda je to sa razlogom. Ovaj Nijemac autor je nekih od najpopularnijih tweakova kao što su WeeKillBackground, ProTube, Unfold i mnogih drugih. Po instalaciji ćete na vašem Lock Screenu dobiti devet točkica koje možete iskoristiti za kreiranje odgovarajućeg uzorka za otključavanje a iznad njih mjesto su našli gumbić za SOS pozive i opcija poništavanja unijetog uzorka.

patternunlock

Ono po čemu se ovaj tweak izdvaja od drugih varijacija na istu temu su mogućnosti podešavanja. Iz Settings aplikacije moći ćete ovaj tweak paliti i gasiti po želji, uključiti vibraciju uređaja po unošenju uzorka, odabrati temu za tweak i još mnogo toga.

patternunlock3

 

Važno je napomenuti da PatternUnlock vaš uređaj štiti i AES-256 bitnom enkripcijom a sam Gessner kaže kako postoji čak 620 000 različitih mogućnosti za otključavanje zaslona što ovaj tweak čini još sigurnijom varijantom od standardne Appleove zaštite putem brojčane lozinke (koju možete koristiti paralelno sa tweakom kao dodatni nivo zaštite).

Ako vaš uređaj pokreće iOS 6, PatternUnlock možete već sada preuzeti sa BigBoss repoa po potpuno opravdanoj cijeni od 1.99$. Javite nam kako vam se dopada!

 

Featured image credit: modmyi.com

  • Ivan

    Ova aplikacija mi blokira dolazni poziv. Mobitel mi počinje zvoniti tek nakon 15-tak sekundi ili uopće ne dobijem poziv… Nakon deinstalacije sve bude uredu. Baš mi je krivo jer mi se sviđa taj način otključavanja :(