Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Cydia >>> PDF Patcher 2 – Zatvorite sve sigurnosne rupe u iOS firmwareu
cydia-ikon-main

PDF Patcher 2 – Zatvorite sve sigurnosne rupe u iOS firmwareu

PDF Patcher 2 će vam pomoći da zatvorite sve exploite nađene u software alatu Jailbreakme.com 3.0

Vjerojatno znate da je izašao dugoočekivani Comexov Jailbreakme 3.0 jailbreak alat. Jailbreakme 3.0 je najlakši način da otključate svoj iUređaj na iOS-u 4.3 i svim novijim pod verzijama do iOS-a 4.3.3, uključujući iPad 2.

Jailbreakme 3.0 je userland jailbreak, što znači da je to jailbreak koji radi preko rupe nađene u iOS softwareu a ne u hardwareu. Točnije, Jailbreakme 3.0 radi preko exploita nađenog u PDF fajlovima i načinu na koji pdf fajlovi rade u iOS-u.

Odlična stvar kod Jailbreak me 3.0 je to što je kao i jailbreakme 2.0 najlakši jailbreak alat koji mogu koristiti svi koji su na legalnoj mreži ili oni kojima ne treba unlock.

Ako ne znate razliku između unlocka i jailbreaka, pogledajte ovaj post.

U zadnjih 72 sata otkako je Jailbreakme 3.0 izašao, ta stranica je posjećena više od 2 milijuna puta, a preko milijun i pol ljudi je jailbreakalo svoj iUređjaj pomoću ove metode.

Problem kod userland software jailbreaka je to što ga Apple može uništiti već u sljedećem iOS updateu.

Još jedan od problema sa ovim exploitom je to što i drugi hackeri mogu koristiti ovaj exploit da vam uđu u telefon i pokupe različite informacije putem malwarea. Za sada ne postoji ni jedan znan virus ili malware koji to čini, ali treba biti oprezan.

Kao rezultat ovog problema sa iOS sigurnošću, Apple je već najavio novi verziju iOS 4.3.4 koja će zatvoriti sigurnosne rupe u postojećim verzijama te se riješiti Jailbreakme.com 3.0  jailbreaka. To znači da, ako već niste, napravite backup svojih SHSH blobova, tako da se možete vratiti na starije verzije iOSa.

Što je SHSH blob i zašto je bitan?

 

PDF Patcher 2

Naravno, Comex je već napravio patch za ovaj exploit koji se zove PDF Patcher 2 i koji možete besplatno skinuti u Cydiai.

Nakon što jailbreakate iPhone sa jailbreakme, ako ste zabrinuti za sigurnost svog iUređaja, možete skinuti PDF Patcher i zatvoriti taj potencijalni problem.

Da, sada se pitate da li će vam to uništiti jailbreak? Naravno da neće. Nakon što ste jednom jailbreakali iPhone sa ovim software jailbreakom, možete zatvoriti sigurnosnu rupu te zadržati svoj jailbreak. Naravno, ako stavite ovaj patch prije nego ste jailbreakali iPhone, onda ga nećete moći jailbreakati kasnije.

Ako imate kakvih pitanja, javite nam se u komentarima ili preko Fejsa i Twittera.

Za dnevne novosti sa Omizio.com, pridružite se našoj mailing listi.

 • Dugixy1

  pitanje glasi ako skinem ovaj pach,i nešto mi neradi dobro i trebam restore ili ponovo da skinem čisti software , hoču li to moći  jailbreakati ponovo taj software?
  pitam za ipad 2.

  kolko puta sam morao na iphonu ponovo jailbrekati,sad se bojim ako ću morati na ipadu 2 hoču li moći zbog prije instaliranog  PDF Patcher 2 uraditi jailbreak?

  ako ne onda rađe reskiram!

  • Jailbreak me je software jailbreak,tako kada uradis restore preko iTunes-a,sve se vraca nazad sa tvornickim postavkama. Znaci, nakon restorea nece biti ni jailbreaka a ni ovog patcha, i iPad ce ti biti u istom stanju kao i prije nego sto si ga jailbreakao.

 • matej babić

  za šta služi jailbreak