Thursday, 22 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Photego Cydia tweak – Zaštite fotke pomoću Touch ID senzora
photego

Photego Cydia tweak – Zaštite fotke pomoću Touch ID senzora

Touch ID je u nešto više od godinu dana postao sigurnosni aspekt modernih iUređaja kojem korisnici vjeruju. Njegovo postojanje iskoristila je i jailbreak zajednica pa se mnogi tweakovi u svom radu oslanjaju na njega. I dok postoji pregršt tweakova koji mogu zaštititi cijelu aplikaciju od radoznalih očiju, novi Photego tweak je prvi koji može zaštiti određene aspekte jedne aplikacije.

Photego daje dodatni nivo zaštite standardnoj iOS Foto aplikaciji dajući mogućnosti zaštite od brisanja pojedinih fotki, onemogućavanja pristupa albumima i još što šta. Dakle, prilikom brisanja fotki, pokušaja dijeljenja fotki, pristupanju foto albumima, bit će zatražen vaš otisak prsta. Tako svi oni znatiželjni prijatelji i koji će biti u prilici da koriste vaš iPhone ili iPad neće moći počiniti taj vid štete. Sva podešavanja se, očekivano, obavljaju iz Photego odjeljka u Postavke aplikaciji.

Photego-Touch-ID-1024x732

Kao što ste već zaključili, da bi koristili ovaj tweak morat ćete imati neki od novijih iPhone ili iPad uređaja sa ugrađenim Touch ID senzorom. Preuzeti ga možete putem BigBoss repozitorija po cijeni od 0,99$, a koliko je ona opravdana ili ne, prosudite sami. Kako vam se dopada?

 

 

Image credits: iDownloadBlog