Monday, 13 July, 2020
Home >>> Cydia >>> Poboljšajte AppStore na iOS-u uz par Cydia tweakova
AppStoreTweaks

Poboljšajte AppStore na iOS-u uz par Cydia tweakova

Svi znamo što je AppStore i koristimo ga kad hoćemo skinuti/kupiti neku aplikaciju ili igru za iPhone, iPad ili iPod Touch. Nekima je AppStore već sam po sebi dobar kakav jest, al za one koji uvijek teže boljem, postoji par tweakova (dodataka) koji mogu poboljšati iskustvo korištenja AppStorea. Naravno, za instalaciju sljedećih tweakova vam treba jailbreakani uređaj sa Cydia storeom.

AppStore Update Size (iOS 4, 5 & 6) (Free)
Pokazuje vam koliko je velik update za određenu aplikaciju pod Updates tabom na AppStoreu.

ProgressPercent (iOS 4, 5 & 6) (Free)
Dok kliknete na instalaciju neke aplikacije/igre pokazuje vam tok downloada u postotcima na SpringBoardu. Postoji alternativni tweak koji obavlja istu funkciju – AppCent.

PasswordPilot (Pro) (iOS 4, 5 & 6) (Free i Paid $1.99)
Ako vas živcira što vas AppStore svako malo traži šifru tokom skidanja ili updateanja neke aplikacije, PasswordPilot Pro je pun pogodak! Nakon instalacije, samo dodate svoj AppStore account u njegovim postavkama, i sljedeći put tokom skidanja (updateanja) aplikacije vaša šifra će biti automatski ispisana u polju za unos. Pro inačica podržava i više AppStore accountova. Više detalja.

Update Hider (iOS 4, 5 & 6) (Free)
Ponekad se desi da novija verzija neke aplikacije ima uklonjenu podršku za određene uređaje, verzije iOS-a ili pak neku funkciju koja je vama potrebna. Da biste izbjegli naporni AppStore badge o updateu, instalirajte Update Hider, te nakon toga samo swipeate na aplikaciju koja vas iritira i update badge će biti maknut. Naravno, ukoliko želite, update možete i vratiti u postavkama Update Hidera.

StayOpened (iOS 4 & 5) (Free)
Ovaj tweak je namijenjen onima koji su još na verzijama ispod iOS-a 6 (iOS 4 ili 5).
Dakle, svi znamo iz iskustva da na tim prijašnjim verzijama iOS-a, kada kliknete na instalaciju neke aplikacije iz AppStorea, odmah vas prebaci na SpringBoard da gledate tok skidanja dotične aplikacije. Mene je to osobno jako živciralo, jer ponekad sam htio dalje browseati po AppStoreu. Ovim tweakom je to riješeno – kao što je sad slučaj sa AppStoreom na iOS-u 6, gdje je takva funkcija standardna. Više detalja.

 • nige

  Pozdrav,imam jedan problem s aplikacijom AppStore (iPhone 3GS uređaj nije jeilbreikan)
  Kao i obično kada dođe do pojedinog updata neke aplikacije u zaglavlju ikone appstorea nalazi se mali broj koji me obaviještava o ažuriranju,no kad uđem u samu aplikaciju AppStore i pritisnem updates ne prikazuje mi ništa tj.potpuno prazan zaslon,sve ostalo u samoj aplikaciji radi bez problema.
  Možete mi pojasniti gdje je problem?

  • Kristijan

   Hmm, cudno da se tako ponasa. Da je uredjaj jailbreakan, onda bih mozda posumnjao na nekompatibilnost sa nekim od tweakova, ali ovako kad kazes da nije jailbreakan, stvarno ne bih znao u cem bi mogao biti problem.

 • Ђорђевић

  Упдате Свипе не ради

 • Sasa

  na cydia-i ne postoji update hider za ios 6

  • Kristijan

   Skini ovaj za iOS 5. Meni taj radi.

   • Sasa

    meni ne, probao 2 puta. hvala na odgovoru. bajdvej, kod mene se radi o iphone 5 na zadnjem iosu

    • Kristijan

     A onda cemo morati pricekati da developer stavi kompletnu podrsku za iOS 6