Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Cydia >>> Popravite probleme sa svjetlinom zaslona putem BrightnessFix for iOS 6 tweaka
brightness-main

Popravite probleme sa svjetlinom zaslona putem BrightnessFix for iOS 6 tweaka

Jeste li primijetili da vam nakon iOS 6 jailbreaka svjetlina zaslona sama ponekad padne na nulu ili se pojača na 100%, te ne reaguje na ambijent senzor na iPhoneu dok sami ne pomaknete brightness slider?

Ako jeste, onda imam dobre vijesti. Naime, ovaj mali problem nije prouzrokovan jailbreak alatom već nekim starijim tweakovima koji nisu prepravljeni za iOS 6 te ne respringaju iUređaj kako treba.

Ako već niste ustanovili uzrok, ovaj problem se većinom desi kada instalirate neki tweak sa Cydiae pa onda respringate ili rebootate uređaj ili kada vam se iOS obori ili iz bilo kojeg razloga respringa.

brightnessfix-for-ios-6

Srećom, Jonas Gessner je napravio mali tweak pod imenom BrightnessFix for iOS 6 koji ispravlja ovaj problem nakon svakog respringa te vraća svjetlinu zaslona u prvobitno stanje.

Ako vam je ovo islo na živce, tweak možete naći na ModMyI repou potpuno besplatno.

 • Nezna

  Nisam imao taj problem jer koristi f.lux
  I nemogu bez njega

 • edin

  Da li iko ima problema sa cydiom, kod mene nikako ne radi ?!

 • jutarnjakava

  Na žalost, taj BrightnessFix ne radi na mom iP4. Naime, i dalje imam svjetlo na minimumu poslije svakog restartanja moba.

 • zlatko

  Pozdrav,zanima me auto brightness na iphone 4s naime primjetio sam da opcija ne radi iako je ukljucena.Da li je to do software-a ili hardware-a ALS-a?Te da li postoji kakvo rjesenje osim ponovne kalibracije koja u mom slucaju ne funcionira?