Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Popular tweak donosi najčešće korištene aplikacije u iOS 8 App Switcher
popular-feat

Popular tweak donosi najčešće korištene aplikacije u iOS 8 App Switcher

Jailbreak tweakovi koji poboljšavaju rad App Switchera na Cydia-i se mogu naći još od njegovog uvođenja sa iOS 4. Od svih inovativnih ideja koje se tu moglo pronaći u Apple-u su se u iOS 8 App Switcher odlučili ubaciti kratice često korištenih kontakata. Vjerujem da, poput mnogih, i vi imate po koju opasku na tu temu te vam iz tog razloga danas predstavljamo tweak pod nazivom Popular koji te kratice kontakata mijenja aplikacijama.

Logično je da u App Switcher koji i inače pokazuje pokrenute aplikacije dio sa kontaktima zamijenite čime no aplikacijama. Popular tu omogućava unos dvije liste: omiljene aplikacije i najčešće korištene aplikacije. Prilagodbe, kao i obično, vršite iz Settings aplikacije. Tu možete odrediti koje će se vaše aplikacije prikazivati kao omiljene dok za često korištene možete odrediti maksimalni broj, onemogućiti neke od apliakcija da se tu prikazuju te pogledati statistike o vremenskom korištenju pojedinih aplikacija.

popularprefs

Pomenute mogućnosti prilagodbe su nešto izdašnije no kod tweakova koji obavljaju sličnu funkciju što donekle može opravdati činjenicu da se developer za Popular odlučio tražiti cijenu od 0.99$, umjesto da tweak bude besplatan. Ako vam se dopada preuzeti ga možete sa BigBoss repozitorija.

 

Image credits: ModMyi