Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Cydia >>> Power Saver Mode tweak imitira iOS 9 Low Power Mode opciju na iOS 8
IMG_1989

Power Saver Mode tweak imitira iOS 9 Low Power Mode opciju na iOS 8

Jedna od paradnih iOS 9 funkcija je i Low Power Mode koji će korisnicima pomagati da uštede i one zadnje atome snage iz baterije u onim trenutcima kada je uređaj bliži rubu gašenja. Pomoću novog tweaka koji se pojavio na Cydiai – Power Saver Mode, sličnu opciju će moći korisiti već sada vlasnici jailbreakanih iUređaja.

I dok ovaj tweak nije toliko pametan da imitira sve mogućnosti koje će ova opcija imati sa iOS 9, služi se sa nekoliko logičnih trikova kako bi vam omogućio još malo vremena prije nego iPhone priključite na punjenje. Power Saver Mode reguliše pozadinski refresh aplikacija, isključuje lokacijske usluge i podatkovne veze kada je uređaj konektovan na WiFi mrežu i vrši podešavanja animacija u iOS 8. Cilj je, kao i uvijek u ovim slučajevima, utjecati na one faktore koji utiču na veću potrošnju baterije.

FullSizeRender-1

 

Da bi ga preuzeli morate dodati http://elijahandandrew.com/repo/ u Cydiau, a sam tweak je besplatan. Uključiti ga možete ako pokrenete Settings aplikaciju te otvorite General – Usage – Battery Usage odjeljke gdje se postavka nalazi. Kada je tweak uključen indikator baterije će požutjeti, kao što je to slučaj u iOS 9, a automatski se isključuje kada uređaj spojite na punjenje. Iako nije potentan kao Apple opcija ovaj tweak sigurno vam neće odmoći u potrazi za nekom razumnom uštedom baterije. Probajte ga i sami i javite nam kako vam se čini.

 

Image credits: RedmondPie