Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Purge Cydia tweak – Alternativa za grupno zatvaranje aplikacija iz multitaskinga
purge_feat

Purge Cydia tweak – Alternativa za grupno zatvaranje aplikacija iz multitaskinga

Prije par dana predstavili smo vam SwitchSpring, tweak koji (između ostalog) ima mogućnost da za vas zatvori sve aplikacije koje se nalaze u App Switcheru. S obzirom da mi volimo imati izbor tweakova koji mogu imati istu funkcionalnost, danas ćemo predstaviti Purge.

Ovaj tweak ima samo jednu zadaću i ništa drugo – zatvoriti sve aplikacije suspendovane u multitaskingu vašeg uređaja, kako ih vi ne bi morali gasiti ručno jednu po jednu. Radi na taj način da kada pokrenete App Switcher, prstom držite karticu neke otvorene aplikacije i čekate sekundu dvije da se pojavi prompt prozorče koje će vas upitati da li želite da zatvorite sve aplikacije. Jednostavno i efikasno.

U odnosu na SwitchSpring, Purge ne nudi mogućnost da respringate svoj uređaj a načini čiščenja svih aplikacija se blago razlikuju pa je u konačnici izbor koji od ova dva tweaka da instalirate na vama. Preuzeti ga možete besplatno sa BigBoss repozitorija a morate imati na umu da Purge radi samo sa iOS 7.

Koji je bolji po vama?

 

Image credits: ModMyi

 • Jo

  Neradi iPad mini 2 a čitao sam neradi na dosta uređaja

  • Vecina tweakova ne rade na A7 uređajima. Odnosno 5S, iPad Air and iPad mini 2. Zato što su 64 bit a mnogi tweakovi nisu prebačeni jos.

 • ivan apple

  neradi meni se resetira uređaj

 • XxX

  Imam instaliran switchspring i purge zajedno,rade odlicno na iphone 4

 • Kosta

  Moja preporuka je Sicarius. Nudi vise slobode, pa mozete izabrati koje aplikacije da ne prekidate. Probao sam i switch spring i purge, ali sicarius mi je najbolje sjeo.

 • Wesija

  Izasla beta BiteSMS :)