Wednesday, 16 October, 2019
Home >>> Cydia >>> Pyx tweak – Nove animacije za App Switcher kartice
pyx-feat

Pyx tweak – Nove animacije za App Switcher kartice

Budimo iskreni, velik broj novih tweakova u zadnje vrijeme djeluje kao reciklirana ideja nečeg što smo već vidjeli. Zbog toga je pravo osvježenje vidjeti tweakove kao što je Pyx koji, iako u manju ruku “đone” drugu ideju, donose nešto neviđeno u svom segmentu.

Pyx vam daje mogućnost da primjenite nove animacije za tranziciju aplikacijskih kartica u App Switcheru. Izvedba i pojedine animacije navest će vas da pomislite na dobri stari Barrel, koji godinama uspješno animira Home Screen naših uređaja, ali Pyx novu svježinu unosi u proces multitaskanja. Iz Settings aplikacije možete odabrati neku od pregršt ponuđenih animacija: horizontalnih i vertikalnih klizanja, rotacija sa jedne ili druge strane… Developer Bradley Friedman čak obećava da će se u budućnosti truditi da tweak redovno ažurira sa novim animacijama.

pyxprefs

Animacije možete mijenjati “u hodu”, što znači da kada jednu animaciju zamijenite drugom nećete morati napraviti respring vašeg uređaja nego samo sačekati nekoliko sekundi da iOS prepozna preinaku, što je velika prednost. Pyx možete preuzeti sa BigBoss repozitorija po cijeni od 0,99$ a kao preduslov iOS 8 mora biti instaliran na vašem iUređaju. Kako vam se dopada?