Saturday, 18 November, 2017
Home >>> Cydia >>> QuickGestures Cydia tweak – Dodatne geste za upravljanje vašim iUređajem
quickgestures1

QuickGestures Cydia tweak – Dodatne geste za upravljanje vašim iUređajem

Malo je stvari kojih se rado sjećam sa Android telefona a koje mi na iPhoneu nedostaju. Još manje je onih koje se pomoću raznih Cydia tweakova ne mogu dodati na naše iUređaje. Android OS ima nekoliko zgodnih trikova sakrivenih u svojim rukavima a par njih moći će te od danas korisiti i na svom iPhoneu. O čemu se tačno radi?

quickgestures1

Riječ je o dodatnim gestama kojih se vjerovatno sjećaju oni koji su koristili Samsung Galaxy i neke druge Android telefone. QuickGestures Cydia tweak dat će vam mogućnost da svajpom na desno po nekom kontaktu odmah uputite poziv, svajpom na lijevo slat će te toj osobi poruku, a zadrži te li prst na kontaktu moći će te da šaljete email. Pomenute opcije su tako određene po defaultu a iz odgovarajućeg odjeljka iz Settings aplikacije možete ih prilagoditi svojim potrebama i željama.

quickgestures3

Vjerujte mi da je ovo jedan od onih tweakova bez kojih će te teško moći živjeti jednom kada se na njih naviknete. Svajpanje po strani je u svakom slučaju pogodnije za upućivanje poziva od tapkanja po imenu kontakta a zatim tapkanja po broju osobe. QuickGestures možete preuzeti sa BigBoss repoa po cijeni od 0.99$. Probajte ovaj tweak i javite mi što mislite o njemu a propustiti ne bi trebali ni ove tweakove:

  • robee

    O da, ovo je ono sto se cekalo :)

    Kada sam to vidio na androidu, odmah sam pozelio i na svom ”i” …

  • disqus_aaSePLewv2

    prvi dan radilo super, nakon update na noviju verziju (dodane boje ikonica) neradi vise.