Saturday, 7 October, 2017
Home >>> Cydia >>> RecordPause tweak omogućava pauziranje i nastavak video snimanja u iOS 8
recordpause-feat

RecordPause tweak omogućava pauziranje i nastavak video snimanja u iOS 8

Sigurno ste se našli u situaciji da svojim iPhone-om snimate neki video i u jednom trenutku poželite napraviti pauzu te nastaviti video snimak nešto kasnije. Apple je slučajno ili namjerno zaboravio ubaciti tu opciju u Kamera aplikaciju iOS-a, unatoč činjenici da je ona dostupna na Android uređajima već neko vrijeme.

Nepravdu ispravlja developer PoomSmart čiji novi tweak RecordPause obavlja upravo tu zadaću. Opcija je moguća zahvaljujući novom API koji je dostupan za iOS 8 te će tweak i raditi samo na posljednjoj generaciji ovog firmware-a. RecordPause se koristi tako što ćete u toku snimanja video klipa tapnuti na proteklo vrijeme snimanja kako bi pauzirali snimanje, i isto tako nastavili snimanje kada vi to poželite. Jednostavno i bez nepotrebnih dodatnih dugmića i opcija. Developer takođe napominje da tweak najbolje radi prilikom snimanja 30 FPS videa dok frame rate od 60 FPS može uzrokovati neke bugove.

RecordPause je besplatan tweak i možete ga odmah preuzeti sa BigBoss repozitorija. Javite nam kako vam se dopada i ne zaboravite nas pratiti na našim Facebook i Twitter stranicama.

 

Image credits: ModMyi