Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Reminisce Cydia tweak – Pristupite često korištenim aplikacijama na lakši način
Reminisce1

Reminisce Cydia tweak – Pristupite često korištenim aplikacijama na lakši način

iOS 7 je iza ugla. Pored silnih novina koje će nas obradovati sa sobom donosi i jedan očit nedostatak – jailbreak neće biti dostupan još tko zna koliko vremena. Iz tog razloga većina jailbreak developera se sada trudi završiti svoje tweakove i izbaciti ih na Cydiau kako se ugrabilo što se može dok svi (dobro, ne svi ali velika većina) ne pređu na iOS 7 i izgube jailbreak.

reminisce1 (1)

Jedan od odličnih tweakova koji se pojavio u posljednje vrijeme je i Reminisce. Kada svajpnete sa lijeve ili desne strane zaslona ovaj tweak će vam otvoriti prozorčić koje sadrži ikone od pet posljednje korištenih aplikacija. Bez dizanja prsta sa zaslona lagano dokližete do ikone željene aplikacije te potom dignete prst i aplikacija će se pokrenuti. Genijalna ideja koja donosi novu svježinu u multitaskanje na iUređajima ali je u isto vrijeme ne smijemo pomiješati sa App Switcherom.

App Switcher će vam pokazati trenutno pokrenute aplikacije a Reminisce tweak pet zadnje korištenih. S obzirom da se može koristiti iz bilo koje aplikacije, kao i sa Home Screena, ovo je samo prilika da se brže prebacujemo sa jedne na drugu aplikaciju i da uštedimo nešto vremena i koji pokret prstom.

Reminisce4

Reminisce takođe dolazi sa izdašnim mogućnostima prilagođavanja animacija pokretanja, dizajnerskih elemenata do samih funkcija tweaka. Preuzeti ga možete sa BigBoss repoa po cijeni od 1,99$ a da bi ga instalirali potrebno je da vaš uređaj pokreće iOS 6.x.x. Recenzije drugih korisnih tweakova pronađite u nastavku:

 

Featured image credit: iDownloadBlog

 

  • pero

    Koja stupida piše ovaj članak i misli da će JB for iOS7 izaći ne tako brzo??

    • Kile_Omizio

      Evo ova :) S obzirom da su prethodnih godina bili potrebni mjeseci za pojavu jailbreaka teško da će to ove godine biti drugačije. Volio bih da se varam…